Zoekt u naar uitleg over de beurs voor dummies? Lees verder. Wij leggen u in drie simpele stappen uit hoe de beurs werkt en hoe u er gebruik van kunt maken.

Beurs voor dummies

Zelfstandig beurs voor dummies

Voordat we beginnen met de uitleg over de beurs voor dummies is er een belangrijk ding dat u moet weten. Beleggen kan tegenwoordig gemakkelijk zelfstandig, gewoon bij u thuis. Dit is mogelijk dankzij het internet. Met behulp van gratis beleggingssoftware kunt u beleggen vanaf uw smartphone, tablet of gewoon van achter uw computer. Lees verder en zie hoe u kunt beleggen zoals u dat wilt.

Uitleg over de beurs voor dummies

Speciaal voor u hebben we in drie stappen een beurs voor dummies plan opgesteld. Als u de stappen in dit plan volgt, maakt u kennis met allerlei aspecten van de beurswereld. Deze kennismaking is een handige opstap om zelf te beginnen met beleggen. Wilt u zelf beleggen? Ook daar helpen we u bij, zoals u aan het einde van dit artikel zult zien. Maar nu eerst naar stap 1!

De 1e stap: lees praktijkvoorbeelden

Een goede manier om de beurs voor dummies te leren kennen is door ervaringen van andere beleggers te bekijken. Beleggers hebben praktijkvoorbeelden uitgeschreven van hun succesvolle beleggingen. Lees deze en zie waar zij in investeren. Misschien ontdekt u wel nieuwe kansen! Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

De 2e stap: doe ervaring op in de demo

Eerder hebt u gelezen over de gratis beleggingssoftware. Deze software maakt het mogelijk om te beleggen via internet. Maar er is meer! U kunt er namelijk ook gratis en veilig ervaring mee opdoen met (CFD) beleggen. Dit omdat de software ook een demo bevat. In de demo krijgt u ongeveer 20.000 euro virtueel geld waarmee u kunt beleggen op echte koersen. U krijgt dus precies dezelfde informatie te zien als betalende beleggers. De demo werkt precies hetzelfde als de software, zodat u zeer realistische ervaring op kunt doen en u uzelf kunt trainen met beleggen. Om eerlijk te zijn is het volgen van de demo een betere uitleg over de beurs voor dummies dan wij u die in dit artikel kunnen geven. Het is geen theorie, het is praktijk.

U kunt zo lang gebruik maken van de demo als u wilt. En u kunt beleggen op allerlei producten. Denk hierbij aan aandelen, valuta en grondstoffen. De demo is de ideale opstap naar de beurs voor dummies. Want zodra u genoeg geoefend hebt, kunt u gemakkelijk overstappen op echt beleggen. Met een klik van de muis is het geregeld. Hieronder ziet u hoe.

Beurs voor dummies

Figuur 1, beurs voor dummies. Van de demo naar echt beleggen.

De 3e stap: treed toe tot de beurs

Als laatste stap kunt u beginnen met echt beleggen. Dankzij de gratis software zal het zeer gemakkelijk zijn om uw beleggingen te beheren. Alle relevante informatie wordt automatisch voor u bijgehouden. Bovendien kunt u binnen enkele seconden een belegging openen of sluiten. In figuur 2 ziet u een screenshot van de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, beurs voor dummies. De gratis software. Klik voor een vergroting.

We zeiden al dat de demo precies hetzelfde werkt als echt beleggen. Alleen kunt u met echt beleggen ook echt geld verdienen. Dus bent u klaar voor een opstap naar echt beleggen? Wilt u toegang hebben tot de beurs waar en wanneer u dan wilt?

Klik dan hier en begin met beurs voor dummies

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Effectenbeurs