Daghandelen in aandelen Wolters Kluwer leverde een winst van € 166 op met een inleg van slechts € 272, een uitstekend rendement van 61%. In dit artikel lees u hoe u zelf kunt daghandelen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Logo daghandelen in aandelenWolters Kluwer

Wat is daghandelen?

Terwijl u dit artikel gaat lezen bent u misschien al begonnen met beleggen. Daghandelen of daytraden is een aparte vorm van beleggen. Bij daghandelen sluit de belegger de beleggingspositie binnen dezelfde beursdag. Daghandelen is ook geschikt voor beleggen met kleine bedragen of beleggen met 1000 euro of meer. Beleggen met kleine bedragen is mogelijk door het gebruik van een hefboom bij het online beleggen. De hefboom vermenigvuldigd uw inleg met de hefboomfactor die bij het desbetreffende aandeel hoort. Hierdoor is uw beleggingswaarde veel hoger terwijl u hetzelfde inleg bedrag hanteert. Zie figuur 1 voor een voorbeeld van de hefboom.

Voorbeeld daghandelen in aandelen Wolters Kluwer

Figuur 1: voorbeeld daghandelen in aandelen Wolters Kluwer. Klik om te vergroten.

Wij hanteren onze eigen methode om te daghandelen, hiervoor gebruiken wij een handelsprogramma. Onze methode wordt verder toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld: daghandelen in aandelen Wolters Kluwer.

De methode voor daghandelen in aandelen Wolters Kluwer

Bij de meeste beleggingen maken wij gebruik van een strategie. Deze strategie begint bij het zoeken naar relevante nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen. Onze strategie gaat er namelijk van uit dat de nieuwsberichten invloed hebben op de koers. Zo verwachten wij dat de koers gaat stijgen bij een positief bericht, aangezien de vraag naar het desbetreffende aandeel hoger zal zijn onder de beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, omdat de vraag van het desbetreffende aandeel onder beleggers zal dalen. In het onderstaande praktijkvoorbeeld gaan wij uit van een nieuwsbericht wat wij vonden op 18 februari, hierin staat dat Wolters Kluwer zijn winst heeft verbeterd, zie figuur 2. Dit nieuwsbericht is een duidelijk positief bericht voor de Nederlandse Uitgeverij waardoor wij gingen speculeren op een koersstijging.

Nieuwsbericht daghandelen in Wolters Kluwer

Figuur 2: Nieuwsbericht daghandelen in aandelen Wolters Kluwer. Klik om te vergroten.

Onze ervaring met daghandelen in aandelen Wolters Kluwer

Na het nieuwsbericht te hebben gevonden, openden wij een long positie op basis van onze verwachting. Een long positie wil namelijk zeggen dat u gaat beleggen op een koersstijging. Wij gingen beleggen met een klein bedrag namelijk € 272, bij deze belegging was er sprake van de eerder genoemde hefboom. In dit geval bedroeg de hefboom 1:20, dit betekend dat de waarde van onze beleggingspositie € 5.448 waard. Hierdoor konden we 200 Aandelen kopen. De hefboom brengt echter wel een hoger risico met zich mee, aangezien het ook mogelijk is om snel meer te verliezen dan dat u van plan was. Ondanks dat kan de hefboom er ook voor zorgen dat u in weinig tijd veel meer winst behaald. Na het openen van onze positie hielden we de koers goed in de gaten. Zie figuur 3 voor het koersverloop van het daghandelen in aandelen Wolters Kluwer.

Koersverloop daghandelen in aandelen Wolters Kluwer

Figuur 3: Koersverloop daghandelen in aandelen Wolters Kluwer. Klik om te vergroten.

In het koersverloop van het daghandelen in aandelen Wolters Kluwer ziet u dat de koers na het openen van onze positie direct is gaan stijgen zoals we hadden verwacht. Na ongeveer 2 uur sloten we de positie met een winst van € 166 en een rendement van 61%! Een uitstekend rendement voor beleggen met kleine bedragen. Zie figuur 4 voor het winstoverzicht van het daghandelen in aandelen Wolters Kluwer.

Winstoverzicht daghandelen in aandelen Wolters Kluwer

Figuur 4: Overzicht van daghandelen in aandelen Wolters Kluwer. Klik om te vergroten.

Zelf daghandelen in aandelen Wolters Kluwer?

Als u zelf wil daghandelen in aandelen Wolters Kluwer, kunt u gebruik maken van een gratis handelsprogramma. Met dit handelsprogramma kunt u kiezen uit een echt geld account of een demo account. Bij een demo account kunt u beleggen met demo geld (circa €20.000) zonder dat u risico loopt, deze methode is perfect voor beleggen voor dummies.

Bent u geïnteresseerd in wat meer informatie over de beurs voor dummies of algemene beleggingstermen? Dan kunt u een gratis cursus beleggen volgen, waarmee u in 30 minuten volledig op de hoogte bent van alles omtrent beleggen.

Download hier het handelsprogramma en start met daghandelen!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolters_Kluwer
http://www.nu.nl/beurs/3994959/wolters-kluwer-ziet-winst-verder-verbeteren.html