Wilt u ook rendement met beleggen Siemens? In dit artikel leren wij u hoe u kunt beleggen op de online beurs en geven u daarbij een praktijkvoorbeeld van onze online belegging met aandelen Siemens. Wij behaalden ruim 20 % rendement met een winst van 53 euro.

 Rendement met beleggen Siemens

Gratis beleggingssoftware

Als u wilt beginnen met online beleggen is het verstandig om een beleggingssoftware te downloaden. U kunt met de software binnen enkele minuten beginnen en gemakkelijk en snel overal waar u bent beleggen. Naast dit feit kent de software een drietal belangrijke voordelen.

  1. De hefboom

Voor de gevorderde en beginnende belegger is de hefboom heel voordelig. Deze maakt het u namelijk mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Een hefboom is een beleggingstool die de waarde van uw inleg automatisch met een vaste factor vermenigvuldigd. Hierdoor kunt u met weinig geld een hogere aandelenpositie innemen en dus meer winst maken. In de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld van het hefboomeffect.

Rendement met beleggen Siemens hefboom

Figuur 1, Rendement met beleggen Siemens hefboom. Klik om te vergroten.

  1. Fictief beleggen met een demo

Een ander groot voordeel van de beleggingssoftware is dat u de mogelijkheid heeft om eerst te oefenen voordat u de echte beurs betreedt. Dit kan met een demo waarbij u 20.000 euro demo geld ontvangt waarmee u fictief kunt beleggen op echte koersen. De ideale manier om te leren beleggen op de beurs voor beginners.

  1. Risicobeheersing

Tot slot is het mogelijk om bij beleggingssoftware een maximale winst of verlies in te stellen. Met een stoploss kunt u voorkomen om onnodig veel verlies te maken door een maximaal verlies in te stellen. Met een stop limit stelt u de gewenste maximale winst in om ter voorkomen dat u uw winst mist. Uw belegging sluit automatisch wanneer het stop loss of stop limit punt is bereikt.

Long of short gaan

Long en short gaan zijn termen die erg ingewikkeld klinken maar erg simpel zijn in de praktijk. U kunt namelijk beleggen op een koersstijging of een koersdaling.

  • Long gaan betekent dat u belegd op een koersstijging. U opent dus een positie op de koers en sluit deze weer als de waarde van deze positie is gestegen. U maakt winst bij een koersstijging.
  • Short gaan betekent dat u belegd op een koersdaling. U opent een positie op de koers en sluit deze als de waarde van deze positie is gedaald. U maakt dus ook winst bij een koersdaling.

Praktijkvoorbeeld Siemens

Als u wilt beleggen in een bedrijf is het belangrijk dat u een aanleiding tot beleggen zoekt. Wij adviseren u om hiervoor nieuwsberichten te gebruiken. Online nieuwsberichten zijn het meest recent. Wij zijn er van overtuigd dat nieuwsberichten invloed kunnen hebben op de koers. Wij kwamen 15 maart 2015 het onderstaande nieuwsbericht van het Duitse beursgenoteerde bedrijf Siemens tegen.

 Rendement met beleggen Siemens nieuwsFiguur 2, Rendement met beleggen Siemens nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Uit het nieuwsbericht blijkt dat Siemens miljardencontracten heeft binnengehaald in Egypte. Dit is een positief nieuwsbericht. Wij verwachtten hierdoor dat de koers gaat stijgen en besloten long te gaan op de koers van Siemens.

Long gaan Siemens

Bij het openen van de beurs kochten wij 50 aandelen Siemens voor 260 euro. Door het hefboomeffect was onze inleg echter 5.204 euro waard. In het figuur hieronder ziet u het koersverloop van onze belegging. De koers van Siemens ging inderdaad stijgen.

Rendement met beleggen Siemens koersverloopFiguur 3, Rendement met beleggen Siemens koersverloop. Klik om te vergroten.

Wij sloten de positie met een een prachtige winst van 53 euro. Dit is ruim 20% rendement. Hieronder ziet u het overzicht van ons behaalde resultaat.

Rendement met beleggen Siemens resultaatFiguur 4, Rendement met beleggen Siemens resultaat. Klik om te vergroten.

Gratis cursus beleggen

U kunt ook een cursus online beleggen voor dummies volgen voordat u begint met beleggen. Hierin leert u binnen een half uur alles wat u moet weten om de beurs voor dummies te betreden. Wij adviseren u om na deze cursus eerst nog even te oefenen met de demo modus van de online beleggingssoftware.

Download hier de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_gaan
http://www.nu.nl/economie/4011147/siemens-haalt-miljardencontracten-binnen-in-egypte.html