Bent u een verstandige belegger? Doe dan ervaring op met fictieve aandelen voordat u geld uitgeeft. Voorkom dure beginnersfouten! Lees verder.

Fictieve aandelen

Beleggen is zeer toegankelijk

Wist u dat iedereen op dit moment gemakkelijk kan beginnen met beleggen? Op het internet kunt u namelijk gemakkelijk gratis software vinden, waarmee u in een mum van tijd toegang hebt tot de beurs. Het is natuurlijk een mooie ontwikkeling dat de beurs zo toegankelijk is geworden. Maar er zit ook een klein nadeel aan verbonden.

Beleggen kost namelijk geld. En als u dan zonder enige voorkennis of ervaring zou gaan beleggen, zou u beginnersfouten kunnen maken die u geld kunnen kosten. Gelukkig kunt u dit probleem gemakkelijk zelf oplossen. Namelijk door te oefenen met fictieve aandelen. In dit artikel laten we zien hoe.

Fictieve aandelen

Eerder heeft u al gelezen over handige gratis beleggingssoftware, waarmee u online kunt beleggen. Een onderdeel hiervan is de zogenaamde demo. Dit is een gratis oefenprogramma waarin u kunt handelen met fictieve aandelen. Dit is de ideale manier om te oefenen met beleggen. Zo kunt u goed voorbereid beginnen aan het echte werk.

Hoe werkt de gratis demo?

Misschien denkt u nu dat u in de demo alleen voor spek en bonen mee kunt doen. Maar dit is niet het geval. De demo werkt namelijk precies hetzelfde als echt beleggen. Het enige verschil tussen betaald beleggen en de demo is het soort geld dat u gebruikt. De demo kost u namelijk niets, u krijgt juist 20.000 euro fictief geld. Hiermee kunt u beleggen op allerlei beleggingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, grondstoffen en valuta.

U krijgt de echte en actuele koersen van deze producten te zien. Daarom is uw resultaat in principe precies hetzelfde in de demo als bij echt beleggen. Alleen is zowel de winst als het eventuele verlies fictief. Dit maakt dat de demo u nooit iets zal kosten.

Op de afbeelding hieronder ziet u een screenshot van de gratis software. Zo ziet zowel de demo als echt beleggen er dus uit. De beleggingsproducten zijn netjes gerangschikt, zodat u snel kunt vinden wat u zoekt. En alle relevante informatie over uw beleggingen wordt bijgehouden door de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, fictieve aandelen. Klik voor een vergroting.

Veel beleggers maken gebruik van de software. Hun succeservaringen kunt u hier lezen.

Van fictieve aandelen naar het echte werk

Als belegger is uw uiteindelijke doel waarschijnlijk: winst maken. Daarom stappen veel beleggers na een tijdje over van fictieve aandelen naar echt beleggen. Dit hoeft overigens niet. U kunt vrijblijvend en onbeperkt gebruik maken van demo. Maar hoe werkt deze overstap? Het overstappen zelf is in enkele seconden gebeurd. Hieronder ziet u hoe u kunt overstappen naar echt beleggen.

leren-aandelen-beleggen-demo-plaatje1

Figuur 2, van fictieve aandelen naar echt beleggen. Klik voor een vergroting.

Vervolgens kunt u dus echt en betaald beleggen. U zult hier nauwelijks aan hoeven te wennen, omdat beleggen met fictieve aandelen precies hetzelfde werkt als betaald beleggen. Het soort geld is het enige verschil. Bij beleggen met fictieve aandelen hebt u dus helemaal niets te verliezen. Het is veilig, vrijblijvend en helemaal gratis. Merkt u dat u er goed in bent, of dat u het leuk vindt? Overstappen op echt beleggen is zo gebeurd.

Beleggen met fictieve aandelen? Klik hier voor de demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo_(software)