Wilt u zien hoe hefboombeleggen met CFD’s in de praktijk werkt? Wij behaalden 192 euro winst op koffie. Probeer het zelf gratis met handige software!

Hefboombeleggen met CFD's

Een bijzondere manier van beleggen

Bij onze ervaring met beleggen op koffie maakten we gebruik van een bijzondere manier van beleggen: het Contract for Difference (CFD). Van dit hefboomproduct kunt u ook gebruik maken!

Dankzij CFD’s kunt u beleggen met kleine bedragen. U hoeft namelijk maar een deel van uw positie te financieren. Hierdoor kunt u speculeren op een groter aandelenpakket.

Als u gaat beleggen op koffie, hoeft u bijvoorbeeld maar 0,65% van uw positie te financieren. Dat betekent dat u op een positie kunt speculeren die 152 keer groter is dan uw inleg. Dus als u 100 euro inlegt bij de koffiehandel, handelt u uiteindelijk met een pakket ter waarde van 152×100= 15.200 euro! In figuur 1 wordt het effect van de hefboom nog eens geïllustreerd.

Figuur 1, hefboombeleggen met CFD’s. Klik voor een vergroting.

Handelen met een grotere positie heeft als gevolg dat een kleine stijging van de koers al een prachtige winst kan opleveren. Lees ons voorbeeld maar!

Succesvol hefboombeleggen met CFD’s

Het was 22 april 2014 toen we zagen dat de koers van koffie hard steeg. Daarom openden we zo snel mogelijk een belegging in koffie. Gelukkig handelen we met behulp van gratis software, die het beheren van belegging veel gemakkelijker maakt. In een mum van tijd legden we 700 euro in. Dankzij CFD’s werd onze positie uiteindelijk 105.489 euro waard.

De koers van koffie

Nu hielden we de koers goed in de gaten, in de hoop dat deze nog verder zou stijgen. Gelukkig konden we het programma openen vanaf onze computer, smartphone en tablet. Daar zagen we de onderstaande koersgrafiek.

Hefboombeleggen met CFD's

Hefboombeleggen

Figuur 2, hefboombeleggen met CFD’s. Klik voor een vergroting.

Omdat we handelen met een heel waardevol aandelenpakket, zou een kleine koersstijging al een mooie winst kunnen opleveren. In de dag die volgde, steeg de koers 0,2%. Op een grote positie als de onze betekende dat een waardestijging van 205 euro. Hier werden nog wat transactiekosten vanaf getrokken, waardoor we 194 euro winst overhielden. Een prachtig resultaat van 27% rendement! Bekijkt u het screenshot.

Figuur 3, hefboombeleggen met CFD’s. Klik voor een vergroting.

Kies voor slim beleggen door een goede voorbereiding

U weet nu wat de werking van CFD’s op onze belegging was. Dankzij de vergrote positie konden we een mooie winst maken bij een kleine koersstijging. Zonder dit effect hadden we slechts 1 euro en 40 cent winst gemaakt. Wij zijn daarom overtuigd van CFD’s.

Maar u bent natuurlijk een kritische belegger, dus het zal u niet verrassen dat deze kansrijke constructie ook risico’s met zich meebrengt. Wilt u weten hoe u deze risico’s kunt beperken? Lees hier meer over limieten.

Beleggen zonder risico met een gratis demo?

Bent u nieuwsgierig geworden naar hefboombeleggen met CFD’s? Dan bieden we u een bijzondere optie aan: de gratis demo. De demo maakt onderdeel uit van de software die we gebruiken. Het is een soort oefening. In de demo kunt u namelijk fictief beleggen. Dat betekent dat u ongeveer 20.000 euro fictief geld ontvangt. De voordelen van beleggen voor dummies zijn:

  • Handel op realtime koersen
  • Train uw vaardigheden
  • Maak gratis en vrijblijvend kennis met de beurswereld
  • Overstappen op echt beleggen wanneer u wilt

Klik hier om de gratis beleggingssoftware te openen!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koffie