Bent u zoekende naar een goed voorbeeld beleggen omdat u weleens in de verleiding bent geweest om te gaan beleggen? Wij bieden u een voorbeeld. Wilt u naast een voorbeeld beleggen ook leren beleggen? Lees verder!

Voorbeeld beleggen winst in 60 minuten tijd met aandelen Furgo

De talloze mogelijkheden van online beleggen

Naast regulier beleggen is er ook de mogelijkheid om online te beleggen. De komst van online beleggen heeft een deur voor vele mensen geopend en de populariteit doen stijgen. Online beleggen kent verschillende redenen die het aantrekkelijk maken. Inmiddels worden er dagelijks vele transacties gedaan.

Waarom zou u kiezen voor online beleggen?

  • Start direct van achter uw pc op de luie stoel

Vergeet de tijden dat u adviseurs moest inschakelen om complexe transacties te doen. Met de komst van online beleggen kunt u gemakkelijk vanuit de luie stoel uw beleggingen regelen. Via een online handelsplatform bent u slechts een aantal muisklikken verwijderd van het handelen in aandelen. Een gratis handelsplatform kunt u hier downloaden.

  • Hogere potentiële winst door hefboom

Een uniek en kansrijk hulpmiddel binnen het handelsplatform is de hefboom(werking). Tegen betaling van een kleine vergoeding wordt de waarde van uw inleg vermenigvuldigtdoor de hefboom. Hierdoor kunt u mogelijk meer profijt halen uit uw belegging.

Slim beleggen

 

Figuur 1, voorbeeld beleggen hefboom. Klik op figuur om deze te vergroten. 

  • Beleggen in no time
    Geen moeilijk proces, geen gedoe. U kunt al handelen in slechts enkele minuten.
  • Oefen met de gratis demo
    Nog niet gereed om te beleggen met echt geld als het op oefenen aankomt? Leer fictief beleggen met het fictieve geldbedrag van €20.000 in de demo. Op deze manier leert u de beurs kennen. Download hier de demo.

Voorbeeld beleggen: hoe wij aandelen Fugro gekocht hebben

Tijd voor een concreet voorbeeld beleggen. Wij laten u zien hoe wij een mooie winst realiseerden binnen één uur tijd. Zie in het onderstaande figuur welke simpele stappen wij doorlopen.

Voorbeeld beleggen

Figuur 2, voorbeeld beleggen stappen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Stap 1: relevant nieuws zoeken

Voorafgaand aan het beleggen vindt er vaak een analyse plaats. In dit geval bestaat de analyse simpelweg uit het zoeken naar relevant nieuws. Aan de hand van het nieuws doen wij een voorspelling over wat de koers van een aandeel gaat doen. Een voorbeeld van een relevant nieuwsartikel ziet u in onderstaande afbeelding.

Voorbeeld beleggen 5

Figuur 3, nieuwsbericht Fugro. Klik op figuur om deze te vergroten.

 

Met het indirecte belang in een olieveld krijgt Fugro een leuke stimulans van de kasstroom. Als gevolg is het mogelijk dat dit een positieve invloed heeft op de aandelen. Hierdoor hebben wij het vermoeden dat de aandelen van Fugro zullen stijgen in waarde.

Stap 2: open een positie

Aan de hand van het nieuws artikel besloten wij om direct over te gaan op actie en de aandelen Fugro te kopen. . Dit wordt ook wel het openen van een positie genoemd. Dit hebben wij gedaan met een inleg van €215. Dankzij de hefboom werd deze inlegwaarde verhoogd tot ruim €4.300. Zodra de beurs 09:00 uur opende, hebben wij geïnvesteerd in aandelen van Fugro. In onderstaand figuur ziet u hoe u aandelen koopt.

Voorbeeld beleggen 2

Figuur 4, open een positie. Klik op figuur om deze te vergroten.

Stap 3: sluit uw positie

Wanneer het aan komt op aandelen verkopen heeft u verschillende opties. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u uw aandelen verkoopt worden. Daarnaast kunt u ook een limiet instellen. Dit houdt in dat de aandelen, op een door u ingesteld punt, automatisch worden verkocht. Hiermee kunt u de risico’s beperken. Stel: u koopt uw aandelen in voor €7,20, dan heeft u de optie om in te stellen dat deze bij een waarde van € 8 direct verkocht worden. Hetzelfde geldt voor een waardevermindering van uw aandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat het aandeel bij een waardevermindering van € 7,20 naar €7, direct verkocht wordt. Op het moment dat de koers begon te dalen hebben wij besloten om de aandelen te verkopen. Dit heet ook wel het sluiten van een positie. In onderstaand figuur ziet u de koers van Fugro tijdens de belegging.

Voorbeeld beleggen 3

Figuur 5, koers Fugro. Klik op figuur om deze te vergroten.

 Stap 4: bekijk uw eindresultaat

Indien u van mening bent genoeg rendement te hebben behaald over uw aandelen, kunt u deze verkopen. Nadat u ze verkocht heeft kunt u direct in het handelsplatform uw resultaat bekijken. Rome is niet op één dag gebouwd, onze winst wel! Met een inleg van €215 realiseerden wij een winst van €81 binnen één uur tijd.

In onderstaand figuur ziet u het overzicht.

Voorbeeld beleggen 4

Figuur 6, eindresultaat. Klik op figuur om deze te vergroten.

Voorbeeld beleggen: extra handig

Tot slot willen we u twee keuzes geven om uw kennis en vaardigheden te verbeteren.

  • Maak gebruik van de gratis cursus beleggen. Wilt u een goede en uitgebreide uitleg die u in slechts 30 minuten kunt doorlopen? Doe dan hier de gratis online cursus beleggen.
  • Maak gebruik van de demo voor slim beleggen. Met de demo gaat u virtueel beleggen. Dit helpt u enorm en geeft u een beter idee van waar u mee bezig bent. Indien u denkt genoeg ervaring opgedaan te hebben, kunt u overstappen en beginnen met beleggen met echt geld. Download hier een beurssimulator.

Bent u nog steeds in de verleiding door dit voorbeeld beleggen? Download dan hier een handelsplatform en ontdek de wereld van het beleggen.

Bronnen: http://deaandeelhouder.nl/news/2014/8/20/beursblik_vondst_olieveld_positief_voor_kasstr/ http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging