Online aandelen verhandelen van TNT Express kan zeer winstgevend zijn wanneer men goed kan voorspellen hoe een koers zal verlopen. In dit artikel zal u zien dat er door middel van meerdere nieuwsberichten een strategie wordt bepaald voor de belegging in TNT Express. Deze methode zorgt over het algemeen voor een betrouwbaardere voorspelling, wat resulteert in een succesvolle belegging op het moment dat hier goed op ingespeeld wordt. Lees snel verder als u inzichten wilt verkrijgen in het online beleggen!

 Online aandelen verhandelen van TNT Express-1

Online aandelen verhandelen van TNT Express: nieuwe manier van beleggen?

Er zijn verschillende soorten manieren om te beleggen in aandelen en andere effecten. De meest voor de hand liggende manier is het traditionele beleggen, waarbij een belegger aandelen koopt van beursgenoteerde bedrijven waar hij of zij groei of een stijging in waarde van verwacht. De duurt meestal meerdere jaren waarbij er gemiddeld enkele procenten stijging verwacht wordt. Wanneer de waarde van de aandelen daalt, zal dit juist een negatief effect hebben het vermogen van de belegger.

Een tweede manier van beleggen is het Contract for Difference (CFD) beleggen. Een methode waarbij een contract wordt opgesteld tussen de belegger en een tussenhandelaar, online is dit vaak het bedrijf achter de beleggingssoftware (ook wel de broker genoemd). In dit contract wordt de aandelenprijs van de startperiode vastgelegd en een openingswaarde genoteerd. De belegger kan zelf kiezen hoeveel aandelen hij of zij wilt meenemen in het contract. Wanneer de belegger de aandelenpositie wilt sluiten, zal het verschil tussen de openingswaarde en de sluitingswaarde het rendement zijn voor hem of haar, zonder dat de belegger ooit daadwerkelijk eigenaar is geweest van de aandelen.

Bij deze methode bieden brokers als extra service ook een hefboomeffect aan, waarbij de broker meestal meer dan 90% van de belegging zal financieren. Dit exacte bedrag wordt weer teruggestort naar de broker op het moment dat de aandelenpositie is gesloten. Hierdoor heeft de belegger met een veel groter budget kunnen beleggen, wat niet alleen het rendement uitvergroot, maar ook gebruikers de mogelijkheid biedt te beleggen met weinig geld en meer spreiding te zoeken bij het beleggen.

Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd van het hefboomeffect aan de hand van de belegging uit het praktijkvoorbeeld. Om meer te leren over het CFD beleggen kunt u gratis onze cursus beleggen voor beginners lezen.

Online aandelen verhandelen van TNT Express Hefboom

Figuur 1: Online aandelen verhandelen van TNT Express – voorbeeld hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Online aandelen verhandelen van TNT Express: Aanleiding

Zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden hebben wij belegd in aandelen van TNT Express, de grootste Nederlandse logistieke dienstverlener. Deze keuze is gebaseerd op het onderstaande nieuwsbericht over TNT, waarin beschreven wordt dat het concern mogelijk minder winst zal maken in het derde kwartaal van 2015.

Online aandelen verhandelen van TNT Express Nieuwsbericht

Figuur 2: Online aandelen verhandelen van TNT Express – aanleidend nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 Op basis van dit artikel hebben wij ingeschat dat de waarde van TNT Express-aandelen zou gaan dalen, omdat een winstdaling een bedrijf vaak beperkt in mogelijkheden. Ook daalt de totale waarde van een bedrijf meestal, wat resulteert in een lagere aandeelprijs.

Online aandelen verhandelen van TNT Express: Positie openen

Op basis van deze voorspelling besloten wij short te gaan in TNT aandelen, een mogelijkheid bij het CFD beleggen om winst te maken op een dalende koers. De inleg bedroeg, zoals in het hefboomvoorbeeld is weergegeven 169 euro. Met behulp van een hefboom van 1 op 20 resulteerde dit in een openingswaarde van 3.380 euro.

Om de voorspelling te controleren zijn de berichten van TNT Express in de gaten gehouden. De opvolgende berichten leken wederom symptomen te zijn van een koersdaling. Hieronder zijn twee berichten van enige tijd later weergegeven.

Online aandelen verhandelen van TNT Express Nieuwsbericht 2

Figuur 3: Online aandelen verhandelen van TNT Express – bevestigend nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 Online aandelen verhandelen van TNT Express Nieuwsbericht 3

Figuur 4: Online aandelen verhandelen van TNT Express – derde nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Naast deze negatieve berichten voor TNT Express was de logistieke dienstverlener vrijwel de enige daler in op de zeer positieve Amsterdamse Beurs. De combinatie van al deze factoren gaf een betere ondergrond aan onze verwachting, waardoor wij hebben besloten de positie enige tijd aan te houden na een lichte koersstijging in de beginfase van de belegging.

In de onderstaande figuur is het koersverloop van de belegging in TNT Express te zien. De beleggingsperiode is weergegeven met een grijs kader en de openings- en sluitingswaarde zijn gemarkeerd met een groene stip. Ook het tijdstip van publicatie is aangegeven voor de bovenstaande nieuwsberichten met een groene pijl.

Online aandelen verhandelen van TNT Express Koersverloop

Figuur 5: Online aandelen verhandelen van TNT Express – koersverloop. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Online aandelen verhandelen van TNT Express: Resultaten

Om 15:17 uur diezelfde dag hebben wij besloten de aandelenpositie te sluiten op een sluitingswaarde van 3.330 euro. Het verschil met de openingswaarde bedroeg 50 euro, waardoor er een winst van 50 euro behaald werd over een inleg van 169 euro. Dit is een rendement van 29,6 procent, gerealiseerd door juiste conclusies te trekken over het koersverloop van TNT Express. In de onderstaande figuur zijn de beleggingsresultaten schematisch weergegeven.

Online aandelen verhandelen van TNT Express Resultaten

Figuur 6: Online aandelen verhandelen van TNT Express – beleggingsresultaten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 De belegging in TNT Express komt samengevat neer op de volgende stappen:

  • Het scannen naar nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven;
  • Een voorspelling opgesteld op basis van de berichten (in dit geval koersdaling);
  • Binnen enkele seconden het contract online afgesloten bij een broker;
  • De verwachting controleren aan de hand van andere ontwikkelingen;
  • De positie sluiten op het gewenste moment.

Deze stappen vormen de basis voor de meeste beleggingen. Dit proces eigen maken is slechts een kwestie van ervaring opdoen in het beleggen.

Online beleggen oefenen met fictief geld

Gelukkig is het voor beginnende beleggers mogelijk om ervaring op te doen vanuit huis en zonder risico. Leer zelf ook slim beleggen door middel van de demo beleggen. Fictief beleggen is een goede manier om nieuwe beleggingsstrategieën te oefenen. Deze service wordt bij de brokers op onze vergelijkingssite gratis aangeboden.

Op deze pagina kunt u de meeste gebruikte beleggingssoftware tegen elkaar opwegen om zo een beleggingsprogramma te kiezen dat precies aansluit bij uw wensen.

Wilt u beginnen het online beleggen oefenen? Klik dan op de onderstaande link om de meest gebruikte CFD brokers te vergelijken en te downloaden.

Klik hier om naar de vergelijkingspagina te gaan van de meest gebruikte beleggingsoftware!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/10/5/tnt_express_voorziet_winstdruk/