Het artikel aandelen kopen en verkopen Bwin is voor u een goede gelegenheid om inzicht te verkrijgen in het online handelen in aandelen. In de Bwin case zullen we dieper in gaan op het online beleggen met kleine bedragen. Hierin staan onze ervaringen beschreven en worden er tips gegeven, zodat de lezer hiervan kan leren en zelf kan starten met online beleggen. Zelf hebben wij op deze belegging een rendement weten te behalen van 27%! De gebruikte methode wordt hieronder verder toegelicht.

Aandelen kopen en verkopen Bwin

Beleggen met kleine bedragen

Bent u nieuw in de wereld van het online beleggen en wilt u graag beginnen met aandelen kopen en verkopen? Dan kan het verstandig zijn om te beginnen met kleine bedragen en om een onderzoek te verrichten alvorens het beleggen. Veel mensen maken, net als wij, gebruik van de fundamentele analyse.

Dit houdt in dat de belegger de recente ontwikkelingen in de gaten houdt van de desbetreffende beursgenoteerde vennootschappen. Up-to-date blijven en inspelen op de nieuwsberichten is essentieel wanneer u op deze wijze aandelen gaat verhandelen. Bij positief nieuws gaat men er bij de fundamentele analyse vanuit dat dit een positief effect zal hebben op de waarde van de aandelen. Wanneer er bijvoorbeeld stijging in verkopen heeft plaats gevonden en het bedrijf in totaal meer waard wordt, zal over het algemeen de waarde van het aandeel ook stijgen. Deze wijzigingen zorgen voor de koerswisseling. Aandelen kopen wanneer er een positieve ontwikkeling heeft plaatsgevonden en aandelen verkopen op het moment dat er slecht nieuws in de lucht hangt heeft voor ons dan ook voor winst gezorgd. In het geval dat u een koersdaling voorspelt kunt u ook short gaan. Voor meer informatie hierover kunt u gratis onze app downloaden, genaamd Cursus Beleggen, welke onderaan het artikel te vinden is.

Aandelen kopen en verkopen Bwin: onze ervaringen

Tijdens onze fundamentele analyse op 17 juli, kwamen wij een nieuwsbericht tegen over het Britse gokbedrijf, Bwin. Hieruit bleek dat er een fusie plaats zou vinden tussen Bwin en 888 Holdings wat, naar onze inschatting, hun positie verbeterd en daarmee de waarde van hun aandelen zou vergroten. Daarnaast had Bwin in het voorgaande jaar een enorme omzet behaald van circa 612 miljoen euro. Door deze berichten speculeerden wij dat er een stijging zou gaan plaatsvinden in de aandelen koers van Bwin.

Aandelen kopen en verkopen Bwin nieuwsbericht

Figuur 1: Relevant nieuwsbericht voor het aandelen kopen en verkopen van Bwin. Klik om te vergroten.

Beleggen met kleine bedragen in Bwin: positie openen

Wij hebben diezelfde dag, naar aanleiding van de ontwikkelingen bij Bwin, onze positie geopend om 11:28 uur met een inleg van 111 euro. Door middel van een hefboom van 1:20 is onze de waarde van onze inzet vermenigvuldigd met twintig. Hierdoor werd onze inzet 2.233 euro waard in aandelen. Hiermee hebben wij een aandelenpositie ingenomen van 1.500 aandelen bij Bwin.

Bij online beleggen (in ons geval CFD) wordt over het algemeen gebruikgemaakt van een hefboomeffect, welke de inleg vermenigvuldigt met een factor die is toegewezen aan het desbetreffende aandeel. Het gebruik maken van een hefboom betekent niet dat de belegger meer inlegt! Het is enkel een mogelijkheid die de brokers (online beleggingssoftware) aanbieden, zodat er tijdens het beleggen met kleine bedragen geen beperkt aanbod is voor de online beleggers. Voor meer informatie over het hefboomeffect en CFD verwijs ik u door naar de eerder genoemde app, Cursus Beleggen.

In figuur 2 kunt u zien hoe de koers van de aandelen is verlopen die maand. Tijdens het openen van de positie hebben wij gebruik gemaakt van een profit call. Een profit call houdt de koers voor de belegger in de gaten en sluit deze positie wanneer de waarde per aandeel gelijk is aan het punt dat de belegger heeft aangegeven. Oftewel, een grens instellen waar de broker de aandelen automatisch verkoopt.

Aandelen kopen en verkopen Bwin koersverloopFiguur 2 Aandelen kopen en verkopen Bwin – koersverloop. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen en verkopen Bwin: eindresultaat

Via de bovenstaande weg hebben wij met een inleg van 111 euro een rendement 27% gerealiseerd, wat neer komt op een winst van 30 euro. Dit bedrag is behaald binnen een paar uur op één koers. Ervaren beleggers hebben vaak tot wel 20 posities tegelijkertijd openstaan. In Figuur 3 kunt u in een schematische weergave onze beleggingsresultaten teruglezen.

Aandelen kopen en verkopen Bwin beleggingsresultaatFiguur 3: Aandelen kopen en verkopen Bwin – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Zelf proberen: Echt geld of demo beleggen

Wilt u ook ervaring opdoen in online beleggen? Klik dan op de link onderaan de pagina om brokers te vergelijken.

In deze software kunt u beleggen met echte valuta, maar kunt u ook beleggen met demo geld. Wanneer u ervoor kiest om te beleggen met demo geld ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro. Met dit bedrag met u vrij om de mogelijkheden te ontdekken van het online beleggen en te ervaren welke strategie het beste voor u werkt. Wanneer u meer interesse hebt in de achterliggende gedachten of opzoek bent naar meer informatie, kunt u de gratis cursus beleggen vinden.

Download hier gratis een beleggingsprogramma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

http://www.nu.nl/beurs/4089849/akkoord-fusie-britse-gokbedrijven.html