Beginnen met handelen in Aperam? In dit artikel leggen wij u aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit hoe u de kans op winst aanzienlijk kunt verhogen door gebruik te maken van een eenvoudige strategie. Deze strategie leverde ons een winst op van € 77 met een inleg van slechts € 90, een uitstekend rendement van 85%.

Beginnen met handelen in Aperam

Starten met beleggen

Leren beleggen wordt vaak als complex beschouwd terwijl dit tegenwoordig veel eenvoudiger is vergeleken met vroeger. Zo kunt u met een gratis handelsprogramma vanuit uw luie stoel beleggen, het voordeel hiervan is het gebruik van de hefboomfactor. Door het gebruik van de hefboomfactor kan beleggen met een klein bedrag ook winstgevend worden, zo kunt u door te beleggen met 100 euro al winst behalen. Het hefboomeffect werkt natuurlijk ook bij beleggen met 1000 euro of meer. In dit artikel laten wij u zien hoe u de kans op winst aanzienlijk kunt verhogen door gebruik te maken van onze strategie. Dit laten wij zien met het praktijkvoorbeeld: beginnen met handelen in Aperam. Allereerst zullen wij de voordelen van online beleggen nader toelichten.

Voordelen online beleggen

Online beleggen is niet alleen veel makkelijker omdat u vanuit huis, op het werk, of onderweg kunt beleggen, maar omdat er bij online beleggen gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect.

Het hefboomeffect kan zeer interessant zijn voor beleggen met een klein bedrag, uw inleg wordt namelijk automatisch vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde factor namelijk de hefboomfactor. Hierdoor neemt de waarde van uw beleggingspositie toe, om zo meer aandelen te kunnen kopen. Doordat u een grotere aandelenpositie inneemt kunt u veel sneller winst maken dan zonder het hefboomeffect. Voor de volledigheid vindt u in figuur 1 een voorbeeld van de hefboom bij het artikel beginnen met handelen in Aperam, waar de inleg € 100 bedraagt met een hefboom van 1:20. De waarde van uw beleggingspositie wordt dan € 2.000.

Voorbeeld hefboom bij beginnen met handelen in Aperam

Figuur 1: Voorbeeld hefboom bij beginnen met handelen in Aperam. Klik om te vergroten.

Beginnen met handelen in Aperam – Strategie

Onnodig risico lopen is natuurlijk niet de bedoeling, daarom baseren wij onze beleggingen ook altijd op een aanleiding. Het beleggen zonder aanleiding is veel risicovoller. De aanleiding van onze verwachtingen kan uit meerdere zaken bestaan, in de meeste gevallen gaat het om recente ontwikkelingen rondom beursgenoteerde ondernemingen. Met recente ontwikkelingen bedoelen wij (financiële) nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen, onze strategie onderscheid twee soorten nieuwsberichten namelijk:

  • Positieve nieuwsberichten: bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, door de positiviteit rondom het desbetreffende bedrijf zal de populariteit stijgen. Bij een gestegen populariteit is er meer vraag dan aanbod, wat naar alle waarschijnlijkheid een koersstijging tot gevolg heeft.
  • Negatieve nieuwsberichten: bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij precies het tegenovergestelde namelijk een koersdaling, hierbij zal de populariteit van het aandeel dalen onder de beleggers. Door de dalende populariteit zal er meer aanbod zijn dan vraag met een koersdaling tot gevolg.

Nu heeft u gezien waar wij onze beleggingen op baseren, dit gaan wij in dit artikel nader toelichten aan de hand van het praktijkvoorbeeld: beginnen met handelen in Aperam. Zo begonnen wij op 6 mei 2015 met het zoeken naar nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen, niet veel later vonden wij een bericht over roestvaststaal producent Aperam. Het bericht gaf aan de lezer aan dat de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2015 veel beter waren dan verwacht. Er werd een bedrijfsresultaat verwacht van 120 miljoen Amerikaanse dollar, dit bleek uiteindelijk 133 miljoen Amerikaanse dollar te zijn. Dit is dus een duidelijk positief bericht voor Aperam, zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij beginnen met handelen in Aperam.

Nieuwsbericht bij beginnen met handelen in Aperam

Figuur 2: Nieuwsbericht bij beginnen met handelen in Aperam. Klik om te vergroten.

Beginnen met handelen in Aperam – openen positie

Naar aanleiding van het positieve nieuwsbericht van Aperam besloten wij een beleggingspositie te openen gericht op een koersstijging. Als u een beleggingspositie opent gericht op een koersstijging heet dat “long gaan”, bij het openen van een beleggingspositie gericht op een koersdaling heet dat “short gaan”.

Wij opende een beleggingspositie met een inleg van € 90, bij dit aandeel kregen wij te maken met een hefboom van 1:20. Na de werking van het hefboomeffect kreeg onze beleggingspositie dus een waarde van € 1.806 waarmee we 50 aandelen Aperam konden kopen.

Online beleggen heeft nog een voordeel, u kunt namelijk een stop loss limit en een stop limit limiet instellen. Een stop loss limiet betekend dat de positie automatisch gesloten zal worden als de koers het door u ingesteld maximale verlies haalt. Bij een stop limit zal de positie automatisch gesloten worden als de koers de door u gewenste winst heft behaald. Deze mogelijkheden zijn ideaal voor mensen die geen tijd of zin hebben om de koers continue te blijven volgen. Wij stelden een stop limit in zodat wij de koers niet in de gaten hoefde te houden. Zie figuur 3 voor het koersverloop na het openen van onze positie bij het praktijkvoorbeeld: beginnen met handelen in Aperam.

Koersverloop bij beginnen met handelen in Aperam

Figuur 3: Koersverloop bij beginnen met handelen in Aperam. Klik om te vergroten.

Beginnen met handelen in Aperam – sluiten positie

Onze positie werd in minder dan 2 uur automatisch gesloten door een het vooraf ingestelde stop limit, de koers was namelijk, zoals verwacht, behoorlijk gaan stijgen. Nadat de positie gesloten was ontvingen wij het winstoverzicht, hierin is de zien dat onze beleggingspositie met een profit call is gesloten. Wij behaalde dus een winst van € 77,50 met een inleg van € 90, een geweldig rendement van 85% in slechts 2 uur! Daarnaast kunt u zien dat het stop limit handig werkt aangezien de koers na het sluiten van de positie weer ging dalen.

Beleggingsresultaat bij beginnen met handelen in Aperam

Figuur 4: Beleggingsresultaat bij beginnen met handelen in Aperam. Klik om te vergroten.

Starten met handelen in aandelen

Starten met handelen heeft veel voordelen zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, toch begrijpen wij dat het spannend is om met echt geld te beginnen. Daarom willen wij u aanraden om binnen het handelsprogramma eerst te kiezen voor beleggen met demo geld (demo account), hiermee kunt u met ongeveer € 20.000 risicoloos fictief beleggen. Als u na verloop van tijd meer ervaring heeft kunt u gerust hetzelfde account overzetten naar een echt geld account.

Als u toch liever meer informatie ontvangt kunt u ook onze gratis cursus beleggen volgen, hier leggen wij u de belangrijkste zaken rondom beleggen uit in slechts 30 minuten. Met deze cursus bent u volledig op de hoogte van alles omtrent beleggen zodat u zelfverzekerd kunt beginnen met beleggen.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_gaan
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/5/6/beursblik_meevallende_cijfers_aperam/