Heeft u geen bakken geld over maar wilt u wel beleggen? Lees dan dit artikel. Hierin wordt uitgelegd dat veel geld tegenwoordig helemaal niet meer nodig is om mooie winsten te boeken. Nieuwe beleggingstechnieken maken het mogelijk om met 10, 20, 50 of 100 euro aanzienlijke winsten te boeken. Wilt u weten hoe u kunt beginnen met op deze manier beleggen? Lees dan snel verder!

beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld = beleggen met een hefboom

Voor echt mooie winsten heb je toch veel geld nodig. Dat is in ieder geval wat veel mensen denken. Maar veel geld is helemaal niet meer noodzakelijk om mooie winsten te boeken. Relatief nieuwe beleggingstechnieken zijn hier de reden voor. Deze technieken maken het al mogelijk met een klein bedrag, flink winst te boeken. Ideaal wanneer u wilt beleggen met weinig geld.

De techniek die wij in dit artikel uitlichten is Contract For Difference (CFD), ook wel beleggen met een hefboom genoemd. De techniek is eenvoudig. In de basis zorgt de techniek dat de belegger een veel grotere aandelenpositie kan verwerven dan hij of zij normaal zou kunnen innemen. Dit komt doordat de belegger maar een deel (vaak minder dan 10%) van zijn positie hoeft te financieren.

Om het voordeel van deze techniek optimaal aan u illustreren, zullen we een vergelijking gebruiken.

Vergelijking beleggen met weinig geld

Vaststaande factoren:

  • Niels de Rips heeft 100 euro te besteden
  • Hij wil een aandeel in het Belgische bedrijf Bekaert. Hij heeft gelezen dat het bedrijf goede kwartaalcijfers gepresenteerd heeft.
  • De hefboom op aandelen (in het algemeen) is 1:10, oftewel 10% moet gefinancierd worden door de belegger
  • De koers/prijs van een aandeel Bekaert is 10 euro
  • De koers stijgt in de na aankoop volgende week met 5%

Nu we dit vastgesteld hebben kunnen we beginnen met de vergelijking. Eerst zal Niels gewoon ‘normaal’ beleggen onder de bovengenoemde omstandigheden. Vervolgens zal Niels onder dezelfde omstandigheden beleggen met een hefboom.

Omdat Niels normaal belegt, kan hij met zijn 100 euro 10 aandelen Bekaert kopen. Na zijn aankoop stijgen deze aandelen 5% in waarde. Hierdoor worden zij 105 euro waard. Als Niels ze nu verkoopt, verdient hij 5 euro. Zijn winst is dan dus 5 euro.

Nu besluit Niels te beleggen met een hefboom. Omdat de hefboom op aandelen 1:10 is, kan hij voor 100 euro, een aandelenpositie Bekaert met een waarde van 1000 euro innemen. In de volgende week, worden zijn aandelen 5% meer waard. Aan het eind van de week zijn ze dus 1.050 euro waard. Als Niels nu zijn positie verkoopt, maakt hij 50 euro winst.

Conclusie vergelijking beleggen met weinig geld

  • Conclusie: beleggen met een hefboom is in dit geval velen malen rendabeler. Wanneer u dus wil beleggen met een klein bedrag, is het zeker aantrekkelijk om de nieuwe techniek te gebruiken. Op deze manier is beleggen leuker en heeft het veel meer zin om met een klein bedrag te beleggen.

Hoe kan beleggen met de hefboom?

De winst is in het geval van beleggen met een hefboom dus tien keer zo groot als in het geval van normaal beleggen. Dit komt natuurlijk omdat de positie tien keer zo groot was. Hoe kan dat eigenlijk? Wie of wat zorgt ervoor dat je met 100 euro plots een positie van 1.000 euro in kan nemen? Waar blijft die andere 900 euro?

Op deze vragen zullen wij u antwoord geven. Het andere deel van de positie wordt gefinancierd door een broker, de ontwikkelaar van de beleggingstechniek beleggen met een hefboom (onder deze link leest u een uitgebreide uitleg over een broker). Nu klinkt dit omslachtig. Maar dit is het helemaal niet doordat de broker een programmaatje gemaakt heeft waarin de techniek verwerkt is.

Wilt u beginnen met beleggen met weinig geld? Download dan gratis het programma

Dit programmaatje/handelsplatform is helemaal gratis via deze site te downloaden. Het is echt een aanrader omdat alle bekende beurzen in dit programma te vinden zijn. Daarbij bevat dit programma ook een demo omgeving waarin u het gewoon eens proberen kan.

Oefen vrijblijvend in de demo omgeving

Het mooie aan de demo omgeving is dat de koersen in deze omgeving helemaal echt zijn en alleen het geld nep is. U ontvangt namelijk, gratis, circa 20.000 euro startgeld om mee te beleggen. De demo heeft geen tijdslimiet, u kunt dus eindeloos oefenen. Wanneer u gewent bent aan de methode, kunt u schakelen naar de echte modus van het programma. Hierin werkt alles hetzelfde, alleen zijn nu het geld en de winsten echt!

Lijkt dit u wat? Deze manier van beleggen eens vrijblijvend proberen? Download dan hier het programma gratis!

Beleggen met weinig geld? Klik hier voor een demo account.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging