Beleggen met weinig geld Air France-KLM heeft bij ons een rendement opgeleverd van 53 procent! Wil jij net als ons online beleggen en een mooi rendement realiseren? Wij zullen in dit artikel het beleggen uitleggen aan de hand van onze eigen beleggingservaring. Tevens zullen wij aan het einde van dit artikel advies geven voor beginners en studenten, zodat je zelf kunt gaan beginnen met online beleggen.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM

Traditioneel beleggen vs. online beleggen

Bij het woord beleggen denken veel mensen dat dit alleen kan met een hoge inleg, dit is bij online beleggen niet het geval. Bij online beleggen kun je beleggen met weinig geld, dat is één van de grote voordelen van online beleggen. Er wordt bij online beleggen namelijk gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. De uitkomst hiervan is de nieuwe waarde van je inleg, waarmee je een hogere aandelenpositie kunt innemen. Met het traditioneel beleggen is dit niet het geval. In onderstaand figuur worden de verschillen van online beleggen ten opzichte van het traditioneel beleggen geïllustreerd aan de hand van een voorbeeld.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM

Figuur 1: De verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen. Klik om deze te vergroten.

In tegenstelling tot het traditioneel beleggen, is het bij online beleggen wel mogelijk om te speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Bij online beleggen is het dus mogelijk om te speculeren op een koersstijging en op een koersdaling.

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Een aanleiding bij het beleggen kan mogelijke risico’s verminderen. Voor een aanleiding kijken wij altijd naar recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan positieve en negatieve nieuwsberichten met betrekking tot de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er meestal voor om te speculeren op een koersstijging. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven namelijk dat bij een positief nieuwsbericht de aandelen van dat bedrijf populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten geloven wij dat een negatief nieuwsbericht de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM: aanleiding

Op 26 juni kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de luchtvaartmaatschappij, Air France-KLM. In het bericht wordt aangegeven dat Air France-KLM mogelijk banen zal gaan schrappen, waaronder drieduizend banen onder grondpersoneel en driehonderd onder de piloten. Dit is een negatief bericht over Air France-KLM, dit was onze aanleiding om te gaan speculeren op een koersdaling Air France-KLM.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM

Figuur 2: Beleggen met weinig geld Air France-KLM – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM: positie openen

Wij openden onze positie om 09:18 uur met een inleg van 64 euro. Na het hefboomeffect kreeg onze inleg een nieuwe waarde, namelijk een waarde van 1.282 euro. Wij konden met de nieuwe waarde van onze inleg een aandelenpositie innemen van 200 aandelen Air France-KLM. In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. In het koersverloop is te zien dat de koers eerst constant bleef en dat hierna een daling plaatsvond.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM

Figuur 3: Beleggen met weinig geld Air France-KLM – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM: eindresultaat

Op 29 juni zagen wij dat er een duidelijke daling had plaatsgevonden. Wij besloten daarom onze koers te sluiten om 09:35 uur. Wij hebben met een inleg van 64 euro en een winst van 34 euro, een rendement van 53% gerealiseerd. Wij hebben onze beleggingspositie buiten de beurstijden ook open gehad en wij moeten hiervoor een kleine premie betalen van 0,38 euro. Het premie bedrag is afhankelijk van de winst en hoelang de positie buiten de beurstijden open stond. In onderstaand figuur worden de winst, beleggingstijd en de premie van onze belegging weergegeven.

Beleggen met weinig geld Air France-KLM

Figuur 4: Beleggen met weinig geld Air France-KLM – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Als je na het lezen van dit artikel zelf interesse hebt gekregen in het beleggen, dan kun je er nu voor kiezen om te starten met beleggen door het gratis beleggingsprogramma te downloaden! Je kunt meteen starten met beleggen. Tevens kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van het demo beleggen. Dit is de unieke innovatie om het beleggen eerst te oefenen met behulp van een fictief bedrag van 20.000 euro. Je kunt met fictief beleggen oefenen op werkelijke koersen, je kunt hiermee ervaring op voordat je de beleggingswereld instapt. Eerder is in dit artikel aangegeven dat je kunt beleggen met weinig geld door het hefboomeffect, dit maakt het beleggen voor studenten ook mogelijk! Als je graag wat meer theorie wilt doorlezen met betrekking tot het beleggen, dan kun je nu de gratis cursus beleggen downloaden. Hier wordt het beleggen in stappen uitgelegd.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/economie/4075927/air-france-schrapt-duizenden-banen.html