Met CFD beleggen Inditex behaalde wij 99 euro winst. Bent u benieuwd naar CFD beleggen en wilt u dit graag ook zelf proberen? In dit artikel leggen wij u alles uit over CFD beleggen, zodat u zelf kunt beginnen met beleggen. Daarbij delen wij onze ervaring met u, dus lees snel verder!

CFD beleggen Inditex

Een online beleggingsprogramma

Als u begint met online beleggen, adviseren wij u om gebruik te maken van een online beleggingssoftware. Hiermee kunt u makkelijk en snel, wanneer u wilt, online beleggen. Dit kunt u met uw computer, tablet of telefoon doen. Het gebruiken van een online beleggingssoftware brengt vele voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen van deze software is dat u met CFD’s handelt.

CFD: Contract For Difference

Contract For Difference beleggen, ofwel CFD beleggen, is voor u als online belegger zeer voordelig. Het maakt het namelijk voor u mogelijk om te beleggen met weinig geld, maar hiermee toch veel winst kunnen behalen. Bij CDF beleggen wordt gebruik gemaakt van een hefboom. Hierbij profiteer u van een vastgestelde factor waarmee uw inleg wordt vermenigvuldigd. Hieronder ziet u een voorbeeld zodat u het verschil tussen traditioneel beleggen en CDF beleggen kunt zien.

  • Traditioneel beleggen: Stel u wilt met beleggen met 100 euro en opent hiermee een positie. De koers van uw belegging stijgt met 3%. Dit betekent dat u een winst van 3 euro zult ontvangen.
  • CFD beleggen: Met CFD beleggen wordt uw inleg vermenigvuldigd met een vaste factor, de hefboom. Deze factor verschilt per aandeel. Stel u wilt met 100 euro beleggen en opent hiermee een positie. Bij deze positie hoort bijvoorbeeld de factor 1:20. Hierdoor krijgt uw belegging een waarde van 2.000 euro. Als nu de koers van uw belegging met 3% stijgt is uw winst niet 3 euro maar 60 euro! Met CFD kunt u dus beleggen met een klein bedrag en een hoge winst behalen. In figuur 1 ziet u een voorbeeld van het hefboomeffect.

CFD beleggen Inditex hefboomFiguur 1, CFD beleggen Inditex hefboom. Klik om te vergroten.

Beleggen met een aanleiding

Nu u weet wat CFD beleggen is, zullen wij onze strategie bespreken, zodat u weet in welk bedrijf u kunt beleggen. Als u wilt beleggen is het belangrijk om recente ontwikkelingen over beursgenoteerde bedrijven te volgen. Deze vindt u op sites als: nu.nl, belegger.nl en deaandeelhouder.nl. Als een nieuwsbericht positief is, is het goed mogelijk dat de koers van het desbetreffende bedrijf gaat stijgen. De aandelen van het bedrijf worden namelijk populairder door het positieve nieuws. Bij negatief nieuws worden de aandelen van het desbetreffende bedrijf minder populair onder de beleggers, waardoor de koers zal gaan dalen.

CFD beleggen Inditex: onze ervaring

Wij kwamen 18 maart 2015 het onderstaande nieuwsbericht tegen. Uit het bericht blijkt dat het goed gaat met de Spaanse modeketen Inditex. Dit is het moederbedrijf van onder andere de bekende kledingwinkel Zara. De omzet van het bedrijf was maar liefst met 8% gestegen. Een positief bericht en dus een reden om te beleggen in aandelen Inditex.

CFD beleggen Inditex nieuwsberichtFiguur 2, CFD beleggen Inditex nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Het koersverloop

Wij kochten 300 aandelen Inditex bij het openen van de beurs. De waarde van onze inleg was door het hefboomeffect niet 430 maar 8.607 euro waard. De hefboomfactor was dus 20. De koers begon inderdaad te stijgen, zie hieronder het koersverloop van onze belegging.

CFD beleggen Inditex koersverloopFiguur 3, Rendement met CFD beleggen Inditex, koersverloop. Klik om te vergroten.

De beleggingsresultaten

Wij opende om 9:00 onze positie en sloten deze de zelfde dag nog om 13:32. Binnen vijf uur behaalden wij een winst van 99 euro. Dit is maar liefst 23% rendement. In het figuur hieronder ziet u het resultaat van onze belegging.

CFD beleggen Inditex resultaatFiguur 4, Rendement met CFD beleggen Inditex, beursresultaat. Klik om te vergroten.

Twee tips om te starten met beleggen

Wilt u beginnen met online beleggen maar weet u niet waar te beginnen? Wij hebben twee handige tips voor u waardoor u met alle zekerheid de beurs kunt betreden.

  • Volg de gratis cursus online beleggenDeze cursus is dé manier om te leren beleggen. U wordt binnen een half uur klaargestoomd om met een gerust hart de beurs betreden
  • Oefenen met demo beleggen. Wij adviseren u eerst te oefenen met beleggen. Dit kan met de demomodus van een beleggingssoftware. U ontvangt hierbij circa 20.000 euro fictief geld waarmee u zonder financieel risico kunt beleggen op echte koersen.

Wilt u ook winst maken op de online beurs? Download hier de beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Inditex http://www.nu.nl/beurs/4013257/zara-moeder-profiteert-van-openen-winkels.html