Beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell heeft mooie resultaten opgeleverd. In slechts 8,5 uur hebben wij met een inleg van circa €220 een winst van maar liefst €144 gerealiseerd! Wilt u weten hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Wij zullen het geheimpje alvast verklappen. Het heeft te maken met het vinden van nieuwsberichten. Maar hoe gebruikt u die?

Beleggen met 200 euro in Royal Dutch shell 1

Beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell: nieuwsberichten

U zult zich vast verbazen over de tactiek die wij gebruiken om koersen van effecten te kunnen voorspellen. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals forex, indices, grondstoffen en aandelen. Voordat u belegt in één of meerdere van deze effecten is het handig om naar een aanleiding te zoeken. Dit doen wij door economische nieuwsberichten te zoeken. Deze kun je overal vinden, vooral op het internet. Daar kwamen wij het volgende nieuwsbericht tegen.

Beleggen met 200 euro in Ryal Dutch Shell 34

Figuur 1: beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen gaat het bericht over Royal Dutch Shell, een bekend multinational en één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het bedrijf moet een schadevergoeding betalen vanwege een olielek in Nigeria. Royal Dutch Shell is hier verantwoordelijk voor en moet dus geld betalen. Dit is helaas slecht nieuws voor het bedrijf. Maar hoe gebruikt u een nieuwsbericht zoals deze voor uw belegging?

Een negatief nieuwtje over bijvoorbeeld een bedrijf als Royal Dutch Shell geeft aan dat het wat slechter gaat met het bedrijf dan normaal. Hierdoor kunnen aandelen Shell minder populair worden, omdat beleggers deze misschien massaal gaan verkopen. Als gevolg daarvan kan de koers van Royal Dutch Shell gaan dalen. Wij voorspellen dan ook dat de koers zal gaan dalen door dit nieuwsbericht. Wist u dat het ook mogelijk is om te beleggen in dalende koersen? Wanneer u aandelen koopt voordat de koers daalt, kunt u hier een leuke winst mee realiseren. Beleggen op een dalende koers heet short gaan.

Beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell: koop en verkoop aandelen

Na de koers van Royal Dutch Shell te hebben voorspeld hebben wij besloten om short te gaan en aandelen te kopen voor circa €220. Hier hebben wij onze positie mee geopend en de koers zijn gang laten gaan. Het is wel verstandig om de koers zo nu en dan even te controleren. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Beleggen met 200 euro in Ryal Dutch Shell 3

Figuur 2: beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In de grafiek ziet u dat de koerslijn nog redelijk stabiel is, maar een paar uur voordat de beurs zich sluit om 6 uur ’s avonds begon de koers te dalen. Dit was precies zoals wij voorspeld hadden. Wij grepen onze kans om de positie te sluiten en het resultaat mag er wezen. In 8,5 uur hebben wij met een inleg van €220 een winst van maar liefst €144 euro gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat in een tabel zien.

Beleggen met 200 euro in Royal Dutch shell 100

Figuur 3: beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met 200 euro in Royal Dutch Shell: tips

Het kan zijn dat u nog steeds onzeker van u zaak bent om te gaan beleggen. Wees gerust! Wij hebben drie tips voor u die het allemaal wat makkelijker voor u kunnen maken.

  • Tip 1: ervaar het beleggen op een veilige manier! Download de gratis beurssimulator waar u kunt demo beleggen met fictief geld. Zodra u een demoaccount opent wordt er een bedrag van circa 20.000 euro op uw rekening gestort. Beleggen met demo geld op realistische koersen geeft u de kans om het beleggen zonder financiële risico’s te ervaren. Klik hier voor de demo.
  • Tip 2: doe de gratis cursus beleggen voor beginners die beschikbaar is gesteld voor iedereen die wil leren beleggen. Deze aandelen voor dummies cursus is geheel kosteloos en kost u slechts 30 minuten. Klik hier voor de cursus.
  • Tip 3: het lezen van andere praktijkvoorbeelden kan u een beter overzicht geven over virtueel beleggen. Beleggers die hun ervaringen delen laten zien hoe zij het beleggen aanpakken en daar kunt u veel van opsteken. Klik hier voor praktijkvoorbeelden.

Beurs voor beginners? Download nu de gratis beurssimulator en begin meteen!

Bronnen:
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/11/27/miljardenboete_shell_dreigt_in_nigeria/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell