Ontdek beleggen voor dummies! Na het lezen van dit artikel hebt u nuttige basiskennis opgedaan. Begin daarna zelf gratis in de praktijk!

Beleggen voor dummies

Beleggen voor dummies

Wat is beleggen op de beurs? Dat vraagt u zich misschien af. In dit artikel maakt u kennis met een bijzondere vorm van beleggen. Daarna kunt u gratis beginnen met gratis beurssoftware.

Het doel van daytraden leren

In dit artikel leert u daytraden. Dat is een vorm van beleggen met maar een doel: koerswinst maken. U handelt zo snel mogelijk. Daarom koopt u de aandelen niet echt, maar speculeert u op hun waarde. Het voordeel hiervan is dat u wel winst zou kunnen maken, terwijl u bijvoorbeeld niet naar vergaderingen van aandeelhouders hoeft.

Beleggen met weinig geld

Misschien is uw budget om te beleggen niet eindeloos. Dat is zo opgelost!

U kunt namelijk ook beleggen met een klein bedrag, dankzij een bijzondere constructie. Dit heet Contract for Difference (CFD). Bij beleggen met CFD’s handelt u voor hetzelfde geld met meer aandelen. Vaak kunt u met uw bedrag een positie innemen die 20x zo groot is! Daarom is 1.000 euro bijvoorbeeld al een ruime inleg. Hieronder ziet u dit in een voorbeeld.

Beleggen voor dummies op Facebook

Stelt u zich voor: u gaat de beurs op en u besluit te beleggen met 1.000 euro. Nadat u goed nieuws over Facebook hebt gehoord, denkt u dat de koers zal stijgen. Daarom opent u een belegging op Facebook.

Dat kan in 3 simpele stappen:

  1. Open de gratis software
  2. Voer uw inleg in
  3. Bevestig uw aankoop

De CFD’s worden hierbij automatisch verwerkt. Bekijkt u het onderstaande screenshot maar.

Beleggen voor dummies

Figuur 1, beleggen voor dummies. Klik voor een vergroting.

Nummer 1 geeft de waarde van de positie aan: ongeveer 20.000 euro. Nummer 2 is het bedrag dat u moet betalen: slechts 1.000 euro! De hefboom van 20 is dus in werking. Omdat u met een grotere positie handelt, zou u ook meer geld kunnen verliezen. Om dit risico in te perken, kunt u gebruik maken van limieten. Deze ziet u bij nummer 3.

Gemakkelijke software

Kies voor de software en ervaar het gemak! Het programma is duidelijk ingedeeld, waardoor u snel kunt beleggen. Voor u het weet hebt u het programma onder de knie. Hieronder ziet u het beginscherm van het programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, beleggen voor dummies. Klik voor een vergroting.

Begin met de gratis beurssoftware!

U weet inmiddels veel meer over beleggen voor dummies. Daarom is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Als u de gratis beurssoftware opent, kunt u kiezen uit twee standen: de demo en echt beleggen. We raden u aan om te beginnen met de demo. Dit is een soort simulator met vele voordelen:

  • Maak gebruik van circa 20.000 euro fictief oefengeld
  • Doe realistische beurservaring op door te beleggen op realtime koersen
  • Stap over op echt beleggen wanneer u dat wilt
  • Altijd beleggen vanaf computer, laptop, tablet en smartphone

Begin met beleggen voor dummies! Klik hier voor de gratis software

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/For_Dummies