Op zoek naar gratis advies beleggen? Maak kennis met Didier Vermaas, die binnen één uur €150 winst realiseerde. Naast een harde werker is Didier een succesvolle belegger. Via een online handelsplatform verdient hij een leuk zakcentje bij. Maak kennis met zijn strategie en probeer het zelf.

advies beleggen 4

Korte kennismaking

Mijn naam is Didier Vermaas, 36 jaar en werkzaam als headhunter. Naast mijn werk ben ik altijd op zoek naar interessante mogelijkheden om mijn kapitaal uit te breiden. Na wat deskresearch ben ik al snel uitgekomen bij online beleggen. Nadat ik me wat ingelezen had in de materie ben ik het gewoon gaan proberen. Het is namelijk een kwestie van doen. Online beleggen is leuk, spannend en kan resulteren in leuke bijverdiensten. Ik geef u graag gratis advies beleggen. Dit doe ik aan de hand van een simpel voorbeeld waarbij ik een leuke winst realiseerde binnen een handomdraai.

Geen ervaring? Start met de cursus en de demo

Voordat ik u meeneem in mijn advies beleggen wil ik u adviseren een gratis online cursus beleggen te volgen. In slechts 30 minuten weet u alle in en outs over beleggen. Deze kunt u hier doorlopen. Zodra u de cursus heeft doorlopen adviseer ik u om eerst te oefenen met de demo beleggen. Met de demo kunt u met circa 20.000 fictief geld beleggen op realistische koersen. Een ideale mogelijkheid dus om de werking van de beurs onder de knie te krijgen. Download hier een gratis demo.

Advies beleggen: een stappenplan als houvast

Hoogste tijd om over te gaan tot de praktijk. Zeker als beginnende belegger kan ik u adviseren om vast te houden aan een stappenplan. Zeker als deze winstgevend blijkt te zijn. Aan de hand van een voorbeeld laat ik u zien welke stappen ik heb doorlopen voor het realiseren van een mooie winst. In onderstaande afbeelding ziet u mijn stappenplan.

advies beleggen 2

Figuur 1: advies beleggen stappenplan. Klik om te vergroten.

Stap 1: zoek naar een aanleiding

Voordat u een belegging start adviseer ik u om eerst opzoek te gaan naar een aanleiding. Een koersverandering bestaat namelijk vaak uit oorzaak en gevolg. Neem als voorbeeld het nieuwsbericht van Renault.

advies beleggen 14

Figuur 2: advies beleggen nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Dit nieuwsbericht was voor mij de aanleiding voor het beleggen in Renault. Nieuwsberichten kunnen namelijk invloed hebben op de consument, en in dit geval de belegger. Zodra er negatief nieuws bekend wordt gemaakt heeft dit zeer waarschijnlijk als gevolg dat de consument het vertrouwen in een bedrijf verliest. Een mogelijk gevolg kan zijn dat beleggers aandelen Renault verkopen waardoor de koers gaat dalen. Hetzelfde geldt voor positief nieuws. Dit kan een koersstijging als gevolg hebben. U vraagt zich nu vast af: kan ik ook winst behalen met een koersdaling? Jazeker. Dit kan namelijk met short gaan. Door de optie short gaan voorspelt u dat de koers gaat dalen, u neemt een positie in en verkoopt als het ware uw aandelen. Hierdoor is het mogelijk om zowel met een koersstijging als koersdaling winst te boeken.

Stap 2: aandelen kopen

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een aandeel kunt u overgaan tot koop. Ik besloot aandelen Renault te kopen met een inlegwaarde van €480. Ik had namelijk het vertrouwen dat er een koersdaling plaats zou vinden. In onderstaande afbeelding ziet u hoe u deze aandelen in bezit kan krijgen.

advies beleggen 6

Figuur 3: advies beleggen aandelen kopen. Klik om te vergroten.

Een groot voordeel van online beleggen is de werking van de hefboom. De hefboom vermenigvuldigt namelijk uw inlegwaarde. Dit gebeurd tegen een kleine vergoeding. Het voordeel van deze hefboom is dat uw belegging een groot effect kan hebben in een korte tijd. Zelfs met een lage inleg. Als u bijvoorbeeld een inleg heeft van €480 dan vermenigvuldigt de hefboom dit naar €9.600. Hierdoor hebben koersveranderingen meer effect. In onderstaande afbeelding ziet u de werking van de hefboom.

advies beleggen 11

Figuur 4: hefboom. Klik om te vergroten.

Stap 3: aandelen verkopen

De aandelen verkopen is net zo gemakkelijk als het kopen. De vraag is alleen wanneer? Het uiteindelijke doel is natuurlijk zoveel mogelijk uit de belegging te persen. U heeft twee opties. Of u houdt de koers zelf in de gaten en verkoopt de aandelen wanneer u dat wilt. Of u stelt een limiet in. U kunt bijvoorbeeld een limiet instellen van €50 winst. Bereikt de belegging deze winst dan worden de aandelen automatisch verkocht. Dit kunt u ook doen met verlies, dus stel een limiet van €50 verlies. Zo beperkt u enigszins de risico’s.

Ik besloot uiteindelijk om de koers zelf in de gaten te houden. Na de opening van de beurs (09:00) daalde de koers van Renault direct. Net iets voor 10 uur stagneerde deze daling. In onderstaande afbeelding ziet u de koers van Renault tijdens mijn belegging.

advies beleggen 12

Figuur 5: koers Renault. Klik om te vergroten.

Op het moment dat de koers stagneerde besloot ik om de winst te pakken. Ik was erg tevreden met het resultaat: €150 winst binnen één uur met een inleg van €480. Dat is een rendement van ruim 31%. In onderstaande afbeelding ziet u het eindresultaat.

advies beleggen 13

Figuur 6: advies beleggen eindresultaat. Klik om te vergroten.

Advies beleggen: conclusie

Tot slot wil ik nog een keer benadrukken dat u niet als kip zonder kop te werk moet gaan. Maak gebruik van de gratis cursus beleggen en de gratis demo. Bent u benieuwd naar meer praktijkvoorbeelden? Beleggen met kleine bedragen of een voorbeeld met stijgende koersen? Kijk dan hier.

Geïnteresseerd na mijn advies beleggen? Download dan nu een handelsplatform.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Renault
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23111968/__Grote_terugroepactie_bij_Renault__.html