Beleggen via internet in Yahoo heeft voor ons uitstekende resultaten opgeleverd. Binnen 30 minuten hebben wij een winst van €70 kunnen realiseren. Daytraders werken graag op deze manier. Wanneer een positie geopend wordt willen zij het dezelfde dag nog sluiten. In dit geval hebben wij als daytraders onze positie geopend en weer gesloten binnen een half uur! Kijk mee hoe een daytrader te werk gaat tijdens het online beleggen via het internet.

Beleggen via internet in Yahoo

Beleggen via internet in Yahoo: daytraden

Daghandelen, ook wel daytraden genoemd, is een manier waarbij een belegger op één dag gaat beleggen. Elke dag openen daytraders nieuwe posities, oftewel beleggingen, die dezelfde dag hopelijk met een goede winst worden gesloten. Posities openen en sluiten binnen een dag heet daytrading. Het kopen en verkopen van effecten (aandelen, grondstoffen, forex en indices) op de beurs geeft een daghandelaar de kans om te profiteren van koersschommelingen tijdens de handelsdag. Iedereen kan daytrader worden, u heeft alleen een internetverbinding nodig om online te kunnen handelen. Online handelen kan via een gratis handelsplatform. Download hier de gratis handelsplatform. Een account is gratis en snel aangemaakt. Wilt u het daytraden leren? Lees dan snel verder!

Beleggen via internet in Yahoo: nieuwsberichten zoeken

Bij het daytraden gaan wij altijd op zoek naar een aanleiding. Het is verstandig om met een goede reden te beleggen in bijvoorbeeld een bedrijf. Door het maken van koersvoorspellingen aan de hand van een aanleiding verhoogt volgens ons de kans op succes. Hoe voorspel je een koers? Het voorspellen van koersen aan de hand van het vinden van economisch nieuws is een tactiek die wij succesvol gebruiken voor het behalen van leuke winsten. Voordat de beurs zich opent om 9 uur ’s ochtends zoeken wij vaak op het internet, in de kranten of op de televisie naar nieuwsberichten. Bij het vinden van een positief bericht over bijvoorbeeld een bedrijf, kan het zo zijn dat de aandelen van dat bedrijf populairder worden. Beleggers kunnen deze massaal gaan kopen. Als gevolg daarvan stijgt de koerswaarde, de aandelen worden namelijk meer waard. Het vinden van een negatief nieuwsbericht zou ervoor kunnen zorgen dat de aandelen minder populair worden en beleggers deze gaan verkopen. Daardoor zou de koerswaarde kunnen dalen. Voor onze belegging in Yahoo waren wij het volgende nieuwsbericht tegengekomen op het internet.

Beleggen via internet in Yahoo 1

Figuur 1: nieuwsbericht Yahoo. Klik om deze te vergroten.

Volgens het nieuwsbericht profiteerde Yahoo van e-commerce gigant Alibaba die zijn intrede deed op de beurs. Yahoo bezit een kwart van de aandelen Alibaba die zeer populair zijn bij beleggers. Daarom verwachten wij dan ook dat de koerswaarde van Yahoo zal gaan stijgen, omdat Alibaba het naar verwachting goed gaat doen.

Beleggen via internet in Yahoo: positie openen

Nadat wij een voorspelling hadden gemaakt openden wij onze positie met een inleg van €200 waarmee wij 423 aandelen konden kopen. Beleggen kan met zowel grote als kleine bedragen gedaan worden. Dankzij de hefboom wordt online beleggen zelfs nog interessanter en mogelijk ook winstgevender. De hefboom is een methode die gebruikt wordt om uw inleg te vermenigvuldigen met een factor. Zo kunt u meer aandelen kopen. Hoe de hefboom precies werkt ziet u in figuur 2.

eleggen via internet in Yahoo 2

Figuur 2: beleggen via internet in Yahoo hefboom. Klik om deze te vergroten.

Met een inleg van €100 wordt deze met de hefboom vermenigvuldigt met een factor van, bijvoorbeeld 20. De berekening gaat als volgt: inleg (€100)× hefboomfactor (20) = nieuwe inlegwaarde (€2.000). Met de hefboom kunt u slim beleggen door een grotere aandelenpakket te krijgen en mogelijk meer profijt uit uw belegging halen.

Beleggen via internet in Yahoo: positie sluiten

Na het openen van onze positie besloten wij de koers nog een tijdje in de gaten te houden. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop van onze belegging in Yahoo.

Beleggen via internet in Yahoo 3

Figuur 3: koersverloop beleggen via internet in Yahoo. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien begon de koers meteen te stijgen na het openen van de positie. Na 30 minuten te hebben gewacht bereikten wij de gewenste winst en besloten wij onze positie te sluiten. Met een inleg van €200 hebben wij een winst van €70 binnen 30 minuten gerealiseerd! Aanschouw het eindresultaat van onze belegging in onderstaand figuur.

Beleggen via internet in Yahoo 4

Figuur 4: eindresultaat Yahoo. Klik om deze te vergroten.

Bent u nog onzeker en wilt u graag meer kennis opdoen over beleggen? Download de gratis beurssimulator en oefen het beleggen met circa 20.000 euro fictief geld dat op uw demoaccount gestort wordt. Klik hier voor de demo.

Ook kunt u gratis een cursus beleggen voor beginners volgen die slechts 30 minuten duurt. Met deze beurs voor beginners cursus leert u alles over beleggen. Klik hier voor de cursus.

Daytrader worden? Open nu een positie op een handelsplatform!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Yahoo! 
https://info.yahoo.com/press-center/logos-images
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/9/ta_yahoo_op_jaarrecord_in_aanloop_naar_beursga/