Makkelijk beleggen in Easyjet? Dat kan! Met een inleg van €500 hebben wij binnen één dag een winst van maar liefst €233 gerealiseerd! Beleggen gaat tegenwoordig veel sneller en gemakkelijker dankzij moderne technologie. Na het lezen van deze beleggingservaring kunt u zelf aan de slag met online beleggen.

Makkelijk beleggen in easyjet

Makkelijk beleggen in Easyjet: traditioneel vs. online beleggen

Virtueel beleggen, oftewel online beleggen gaat tegenwoordig sneller en makkelijker dan wanneer men het vergelijkt met het traditioneel beleggen van vroeger. Vroeger moest men een beleggingsadviseur inschakelen om te beleggen, maar nu kunt u gewoon via uw computer, tablet of smartphone online beleggen via een handelsplatform. Wat is een handelsplatform? Dat is een online markt waar vraag en aanbod van effecten (aandelen, indices, forex en grondstoffen) samenkomen. U kunt in deze beleggingsinstrumenten beleggen. Online beleggen is een stuk sneller en gemakkelijker dan traditioneel beleggen. Het enige nadeel van online beleggen is dat u afhankelijk bent van een internetverbinding. Wilt u het online beleggen zelf uitproberen? Klik hier voor een gratis handelsplatform.

Makkelijk beleggen in Easyjet: aanleiding zoeken

Nu u weet wat online beleggen zoal inhoudt gaan wij door met ons beleggingsvoorbeeld. Voor het beleggen gaan wij altijd op zoek naar een aanleiding. Beleggen zonder een aanleiding, oftewel een goede reden kan volgens ons meer risico’s met zich meebrengen. Wij maken vaak gebruik van een methode waarmee wij de koers van een effect proberen te voorspellen aan de hand van nieuwsberichten. Wij voorspellen koersen door relevante nieuwsberichten op te sporen. U kunt deze nieuwsberichten vinden in de krant, op het internet en zelfs tijdens het televisie kijken. Maar hoe gebruiken wij deze nieuwsberichten om koersen mee te voorspellen? Dit gaan wij u uitleggen aan de hand van het volgende nieuwsbericht dat wij gevonden hadden.

Makkelijk beleggen in Easyjet 1

Figuur 1: makkelijk beleggen in Easyjet nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen heeft Easyjet het afgelopen jaar zowel een hogere omzet als een hogere winst behaald. Dit beschouwen wij als positief nieuws. Als u een positief nieuwtje tegenkomt over bijvoorbeeld een bedrijf kan het zijn dat de koerswaarde van het bedrijf gaat stijgen. Waarom? Dat kan komen doordat de aandelen van het bedrijf populairder worden als gevolg van het goede nieuws. Beleggers kunnen dan meer aandelen gaan kopen waardoor de koers kan gaan stijgen. Door dit positief nieuwsbericht voorspellen wij dat de koers van Easyjet zal gaan stijgen.

Makkelijk beleggen in Easyjet: aandelen kopen en verkopen

Na het vinden van een aanleiding en het maken van een voorspelling besloten wij te gaan beleggen met een inleg van €500. Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Natuurlijk is het wel belangrijk om uw positie regelmatig te controleren, maar dit hoeft niet continu. U kunt ervoor kiezen om een stop limit of stop loss in te stellen. Meer informatie hierover? Klik hier. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop tijdens onze belegging.

Makkelijk beleggen in Easyjet 2

Figuur 2: makkelijk beleggen in Easyjet koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u in figuur 2 kunt zien begon de koers aan een stijgende lijn, maar daalde vervolgens. Dit gebeurde maar voor even, want na een paar uur begon de koers weer te stijgen. Wij wachtten geduldig af tot de koerslijn de juiste hoogte had bereikt voordat wij de positie sloten. Hierdoor hebben wij met een inleg van €500 een winst van maar liefst €233 gerealiseerd binnen een dag! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging zien.

Makkelijk beleggen in Easyjet 3

Figuur 3: makkelijk beleggen in Easyjet eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wees wel bewust van de risico’s:

In dit artikel laten we een mooie winst zien. Is dit een garantie dat deze methode altijd werkt? Nee, dat is onrealistisch. Een koers kan niemand altijd 100% voorspellen. Je kunt gelukkig wel tegenwoordig in de beleggingssoftware van te voren instellen bij welke koers je een positie kunt sluiten. Hiermee kun je je verliezen enigszins beperken.

Ga eerst oefenen

Wilt u leren beleggen? Download dan nu de gratis beurssimulator! Door een demoaccount te openen krijgt u circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Hier kunt u mee beleggen op realistische koersen, maar dan zonder financiële risico’s. De beste manier om het beleggen te leren is door te beleggen met demo geld. Klik hier voor de demo.

Of…

Doe de gratis cursus beleggen! Deze aandelen voor dummies cursus leert u alles over beleggen in slechts 30 minuten. Snel en gemakkelijk te doen op uw luie stoel!

Leer nu slim beleggen! Download hier de gratis beurssimulator.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/EasyJet
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/11/18/easyjet_ziet_winst_fors_stijgen/
http://mediacentre.easyjet.com/library/images