Snel beleggen in Randstad binnen 2 minuten? Dat kan. Binnen deze korte tijd hebben wij met een inleg van €100 een winst van maar liefst €25 gerealiseerd! Dit is een goed voorbeeld van wat een daytrader wilt. In dit artikel zullen wij u laten zien hoe wij beleggen binnen een dag.

Snel beleggen in Randstad

Wat gaat u leren?

Vandaag laten wij u zien hoe wij beleggen door middel van een beleggingservaring. Hier gebruiken wij een specifieke methode voor. Ook wordt u uitgelegd wat een daytrader is en wat een daytrader doet. Ook gaan wij u een paar goede tips geven die u kunnen helpen bij het beleggen. Hieronder zijn alle leerpunten nogmaals voor u op een rijtje gezet.

  • Wat is een daytrader?
  • Onze belegging in Randstad
  • Beleggen via nieuwsberichten
  • Cursus beleggen
  • Gratis beurssimulator

Snel beleggen in Randstad: wat is een daytrader?

De Engelse term daytraden staat voor het handelen in effecten zoals aandelen, indices, forex en grondstoffen binnen één beursdag. Een daytrader is dus iemand die één of meerdere posities opent en deze weer sluit op dezelfde dag. Het liefst met een mooie winst. Het doel van een daytrader is dus het handelen op één beursdag met mooie eindresultaten aan het eind van de dag. Om een positie op dezelfde dag te openen en sluiten met een leuke winst kan lastig zijn, zeker voor de beginnende belegger. Daarom willen wij u met dit artikel laten zien hoe wij snel hebben belegd in aandelen Randstad.

Snel beleggen in Randstad: onze belegging in Randstad

U weet nu wat een daytrader is en wat hij of zij doet. In deze ervaring hebben wij besloten om te beleggen in Randstad. Randstad is een internationaal bedrijf dat zich bezig houdt met uitzend- en Human Resources diensten. Maar waarom hebben wij ervoor gekozen om te beleggen in Randstad? Voordat wij beleggen zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding, oftewel een goede reden om te gaan beleggen in een effect. Wij adviseren u om eerst een aanleiding te vinden voor uw belegging. Dit is om de risico’s enigszins te beperken. Om koersen van effecten te kunnen voorspellen gebruiken wij economische nieuwsberichten. Dit doen wij meestal net voordat de beurs open gaat om 9 uur ’s ochtends. Rond deze tijd vinden namelijk de meeste koersveranderingen plaats. Tijdens onze zoektocht vonden wij het volgende nieuwsbericht.

Snel beleggen in Randstad 1

Figuur 1: snel beleggen in Randstad nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand nieuwsbericht kunt u lezen dat Randstad de komende jaren 60 tot 70 miljoen euro gaat bezuinigen. Hiermee kan Randstad een grotere marge, oftewel omzet halen van 5 tot 6 procent. Dit beschouwen wij als positief nieuws. Nu gaan wij u uitleggen hoe wij dit nieuwtje hebben gebruikt om de koers te voorspellen.

Het vinden van een positief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld aandelen van een bedrijf populairder kunnen worden waardoor beleggers deze graag willen hebben en dus meer gaan kopen. De vraag naar aandelen kan stijgen. Als gevolg kan de koerswaarde gaan stijgen. Wij voorspellen dan ook dat de koers Randstad zal gaan stijgen. Dit denken wij omdat Randstad nu meer omzet zal gaan draaien door de bezuinigingen.

Snel beleggen in Randstad: positie openen en sluiten

Nu wij een voorspelling op de koers hebben gedaan hadden wij besloten om te gaan beleggen met €100. U kunt gewoon beleggen met kleine bedragen dankzij de hefboommethode. De hefboom zorgt ervoor dat uw inlegwaarde vermenigvuldigt wordt met de hefboomfactor waardoor u een nieuwe, maar wel hogere inlegwaarde krijgt. Met een hogere inlegwaarde kunt u een grotere aandelenpakket kopen. Zo kunt u mogelijk meer profijt uit uw belegging halen. In onderstaand afbeelding wordt de hefboom nogmaals uitgelegd.

Snel beleggen in Randstad11

Figuur 2: snel beleggen in Randstad hefboom. Klik om deze te vergroten. 

Als u een inleg heeft van €100 en die vermenigvuldigt met de hefboomfactor 20 komt u uit op een inlegwaarde van €2.000. Met de hefboom krijgt u een hogere inlegwaarde waar u uiteindelijk meer effecten mee kunt kopen. 

Met deze inleg openden wij vervolgens onze positie en lieten de koers zijn gang gaan. Natuurlijk hielden wij deze wel regelmatig in de gaten. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop van onze belegging.

Snel beleggen in Randstad 2

Figuur 3: snel beleggen in Randstad koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in de grafiek is de koerslijn korte tijd na het openen van onze positie gaan stijgen. Onze positie was maar een paar minuten open of we sloten het al. Met een inleg van €100 realiseerden wij een winst van €25 binnen 2 minuten! In onderstaand tabel kunt u het eindresultaat aanschouwen. Een daytrader worden, dat is ons wel gelukt.

Snel beleggen in Randstad 3

Figuur 4: snel beleggen in Randstad eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Snel beleggen in Randstad: tips

Nu u bekend bent met de term daytraden en u een beleggingsvoorbeeld heeft gezien kunt u zelf aan de slag! Bent u nog steeds onzeker en wilt u meer leren over beleggen? Maak gebruik van de volgende twee tips die u misschien een duwtje in de rug kunnen geven.

  • Download de gratis beurssimulator en open een demoaccount. U kunt virtueel beleggen op realistische koersen met circa 20.000 euro fictief geld! En dit allemaal zonder financiële risico’s. Klik hier voor de demo.
  • Doe de gratis cursus beleggen waar u alles over beleggen leert in slechts 30 minuten. Deze beleggen voor dummies cursus is geheel kosteloos en u kunt er meteen mee beginnen. Klik hier voor de cursus.

Daytraden leren? Download hier een gratis handelsplatform.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Randstad_NV
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/11/20/randstad_gaat_meer_kosten_besparen/