Beleggen met 1000 euro in olie heeft ons binnen 10 minuten bijna €1.200 opgeleverd! Dit is één van onze snelste en beste beleggingen ooit. Zeker als we naar onze winst kijken. Wij hebben namelijk een rendement van maar liefst 118 % gehaald in een zeer korte tijd. Dit artikel bevat het ultieme beleggingsvoorbeeld van een daytrader. Wilt u weten wat een daytrader is en wat een daytrader doet? Lees dan snel verder en ontdek het zelf. 

beleggen met 1000 euro in olie

Beleggen met 1000 euro in olie: daytraden

De term daytraden is in feite een Engels woord voor daghandelen, oftewel handelen binnen één dag. Een daytrader is een belegger die een positie dezelfde dag opent en sluit. Dit het liefst met een mooie winst, want dat is uiteindelijk het doel van een daytrader. Dus elke dag begint een daytrader met een schone lei, opent hij één of meerdere posities op een dag om ze vervolgens op diezelfde dag te sluiten met hopelijk een mooie winst.

Beleggen met 1000 euro in olie: aanleiding zoeken

Nu gaan wij verder met een voorbeeld van onze belegging. Wij hadden besloten om te beleggen in een grondstof, namelijk olie. U kunt beleggen in verschillende instrumenten, ook wel effecten genoemd. U moet hier denken aan aandelen, indices, grondstoffen en forex. Voor het beleggen zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding. Beleggen zonder een goede reden kan volgens ons risicovol zijn. Probeer daarom eerst een aanleiding te vinden voor uw belegging. U kunt deze vervolgens gebruiken om de koers van een effect te voorspellen. Wij hebben een simpele methode om koersen van effecten te voorspellen, namelijk het vinden van economische nieuwsberichten. Wij geloven dat nieuwsberichten invloed kunnen hebben op de koers. Wij zoeken meestal voordat de beurs opent om 9 uur ’s ochtends op het internet naar nieuwtjes. Juist dan vinden de meeste koersveranderingen plaats. Tijdens onze zoektocht vonden wij het volgende nieuwsbericht.

Beleggen met 1000 euro in olie1

Figuur 1: beleggen met 1000 euro in olie nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen verwacht de IEA dat het oliegebruik zal gaan stijgen. Dit kan uiteindelijk invloed hebben op de aandelenkoers. Dit nieuwsbericht bevat dus een positieve boodschap. Als u een positief nieuwsbericht vindt over een effect kan het zijn dat de koerswaarde van het effect gaat stijgen. Dit kan komen doordat de aandelen van het effect populairder worden en beleggers deze massaal gaan kopen. De vraag zou kunnen stijgen waardoor de prijs, oftewel de koerswaarde ook zou kunnen stijgen. Beleggen op stijgende koersen heet long gaan. Door dit nieuwsbericht verwachten wij dat de koers van olie zal gaan stijgen.

Beleggen met 1000 euro in olie: positie openen en sluiten

Nu wij een voorspelling op de koers hebben gedaan besloten wij te gaan beleggen met 1000 euro. Wist u dat u ook kunt beleggen met een klein bedrag? Dankzij de hefboom wordt uw inlegwaarde vermenigvuldigt met de hefboomfactor. Uiteindelijk komt u uit op een hogere inlegwaarde. Hier kunt u een groter aandelenpakket voor aanschaffen en wordt het mogelijk om meer profijt uit uw belegging te halen. Zo kunt u beleggen met weinig geld en toch kans hebben op een mooie winst. In onderstaand figuur ziet u het verschil met en zonder de hefboom.

beleggen met 1000 euro 1

Figuur 2: beleggen met 1000 euro in olie hefboom. Klik om deze te vergroten.

Hoewel u ook kunt beleggen met 100 euro, besloten wij te gaan beleggen met 1000 euro en openden onze positie rond 10 uur ’s ochtends zoals u kunt zien in onderstaand figuur.

Beleggen met 1000 euro in olie 3

Figuur 3: beleggen met 1000 euro in olie koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand figuur kunt u zien dat de koerslijn al aan het stijgen was. Na ongeveer 10 minuten besloten wij onze positie weer te sluiten en ervandoor te gaan met de winst. Uiteindelijk hadden wij binnen 10 minuten met een inleg van €1.000 een winst van bijna €1.200 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging bewonderen. Daytraden is bij ons goed gelukt! Beleggen voor studenten, senioren, huisvrouwen, zakenmensen, iedereen kan het uitproberen!

Beleggen met 1000 euro in olie 4

Figuur 4: beleggen met 1000 euro in olie eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Meer leren over beleggen? Doe dan de gratis cursus beleggen. Deze beurs voor dummies cursus kan u helpen het beleggen beter te begrijpen. Klik hier voor de cursus.

Begin zelf met daytraden! Download hier een gratis beurssimulator.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.volkskrant.nl/economie/olieverbruik-duwt-koers-olies-omhoog~a737443/