Wilt u de kansen van het rendabele beleggen meemaken? Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Kies voor een relevante oefening: gratis virtueel beleggen.

Gratis virtueel beleggen

Fouten maken is menselijk

Vindt u het eng om te beginnen met beleggen? Daar hoeft u zich niet voor te schamen. Of denkt u juist dat het u allemaal wel zou lukken? In beide gevallen denkt u iets te veel met uw emoties. Maakt u zich geen zorgen: dat is menselijk. Dit wordt bevestigd door verschillende onderzoeken.

U wilt dit zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Als u fouten maakt door uw emoties, zou dit kunnen leiden tot verlies. Daarom is het goed om eens levensecht te ervaren hoe het is om te beleggen, zonder dat u risico loopt. Hoe kan dit? Door gratis virtueel beleggen. In dit artikel zullen we u meer vertellen over deze manier van leren beleggen.

Beleggen in 2014

Gratis virtueel beleggen is een manier waarbij u doet alsof u echt belegt. U krijgt echte koersen te zien, waardoor uw resultaten representatief zijn. Maar dit doet u met nep, virtueel geld. Zodra u begint ontvangt u zo’n 20.000 euro oefengeld.

Op deze manier is gratis virtueel beleggen levensecht. Maar hoe werkt echt beleggen in 2014? Tegenwoordig is beleggen modern, flexibel en klantgericht. Handelen kan waar en wanneer u maar wilt, dankzij een gratis handelsprogramma. U kunt tijdens het televisiekijken handelen in aandelen van Apple, of een positie innemen in de Japanse munt Yen terwijl u ligt te bruinen in de zon.

U las het goed: dit gaat met behulp van gratis software. Hieronder ziet u daar een screenshot van. Let op de duidelijke indeling, die ervoor zorgt dat u iedere koers binnen enkele seconden kunt vinden.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, gratis virtueel beleggen. Klik voor een vergroting.

De voordelen van gratis virtueel beleggen

Aan het begin van dit artikel hebt u al geleerd waarom het handig is om eerst te oefenen met beleggen. U weet dan hoe het in zijn werk gaat, waardoor u rustiger en objectiever kunt handelen. Maar dat is niet het enige voordeel van oefenen met beleggen. We zullen de rest even voor u op een rijtje zetten:

  • Virtueel beleggen is onderdeel van de software. Daarom went u direct aan dit handige programma.
  • Overstappen op echt beleggen kan wanneer u dat wilt.
  • Oefening baart kunst. Misschien wordt u wel een betere belegger door de oefening.

Andere leermethoden

Als u een beetje tussen de regels door hebt gelezen, weet u het wel: wij raden virtueel beleggen zeker aan. Maar we begrijpen het ook als u liever op een andere manier leert. Daarom bieden we u twee extra mogelijkheden om meer te weten te komen over beleggen. Volg een van deze opties of combineer ze, en zorg zo dat u allround kennis opdoet.

  1. Uitgeschreven praktijkvoorbeelden. Andere beleggers hebben hun ervaringen uitgeschreven. Zo ziet u wat er allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld beleggen met 1.000 euro of juist met weinig geld. Bovendien kunt u er zelf van leren.
  2. Gratis cursus beleggen. In 30 minuten tijd doorloopt u de basis van het beleggen. Hierna kunt u direct beginnen.

U ziet het: er zijn allerlei opties om meer te weten te komen over beleggen voor dummies. Wilt u liever direct aan de slag? Klik hieronder op de link. U kunt dan zelfs kiezen voor echt of virtueel beleggen.

Grijp deze unieke kans! Klik hier voor de gratis beleggingssoftware

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtualiteit_(informatica)