Wilt u beter worden in beleggen? Probeer dan demo rekening beleggen. Doe gratis en veilig levensechte ervaring op door te beleggen met ongeveer 20.000 euro.

Demo rekening beleggen

Wat is demo rekening beleggen?

Tegenwoordig is de beurswereld voor iedereen toegankelijk, omdat beleggen erg toegankelijk is geworden via het internet. De zogenaamde brokers hebben hier sterk aan bijgedragen. Brokers zijn aandelenmakelaars, die het handelen proberen te versoepelen. Om dit te bereiken hebben ze gratis beleggingssoftware ontwikkeld, zodat ook u gemakkelijk toegang hebt tot de beurs. Deze software bestaat uit twee standen: beleggen met echt geld, en demo rekening beleggen.

Demo rekening beleggen werkt precies hetzelfde als echt beleggen, alleen met fictief geld. U krijgt namelijk ongeveer 20.000 fictieve euro’s. Hiermee kunt u beleggen op echte, realtime koersen, zodat u realistische ervaring opdoet.

Wat heeft demo rekening beleggen u te bieden?

Demo rekening beleggen bereidt u voor op het echte werk: online beleggen met echt geld. Online beleggen kent veel voordelen. U kunt handelen waar en wanneer u dat wilt, vanaf een pc, tablet of smartphone. Misschien maakt u wel winst in de trein, vanaf de bank of in de pauze op uw werk. Het is allemaal mogelijk. Handelen gaat via de gratis beleggingssoftware die we eerder beschreven. Deze software is zeer gebruiksvriendelijk. U ziet er een screenshot van in figuur 1.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, demo rekening beleggen met gratis software. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Met de software gaat er een wereld voor u open. U kunt beleggen op verschillende producten, zoals aandelen, grondstoffen, indices en valuta. En u maakt automatisch gebruik van CFD’s. Over deze handige constructie zullen we hieronder meer uitleggen.

Beleggen met CFD’s

Als u belegt met de gratis beleggingssoftware maakt u automatisch gebruik van CFD’s. CFD staat voor Contract for Difference. Dankzij deze constructie wordt beleggen, ook met een kleine inleg, zeer aantrekkelijk. Het biedt u namelijk de volgende voordelen:

  • Het hefboomeffect

Het grootste voordeel van beleggen met CFD’s is dat u ook met een kleine inleg kunt beleggen als een grotere belegger. Dit heet het zogenaamde hefboomeffect. Uw inleg wordt hierbij vermenigvuldigd met een bepaalde factor, die afhankelijk is van uw beleggingsproduct. Stel, uw inleg bedraagt 100 euro en u gaat beleggen. Dan wordt uw inleg bijvoorbeeld vermenigvuldigd met factor 20. Dit betekent dat u een positie kunt innemen die 20×100= 2.000 euro bedraagt. U ziet dit in figuur 2.

Demo rekening beleggen

Figuur 2, demo rekening beleggen met de hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

  • Beleggen wanneer u dat wilt

Dankzij de gratis software kunt u CFD beleggen waar en wanneer u dat wilt. U hebt de touwtjes in handen. Vanaf het moment dat u oefent met demo rekening beleggen tot aan echte beleggingen met uw eigen geld bent u de baas.

  • Long en short gaan

Als u belegt met CFD’s kunt u zowel beleggen op een koersstijging (long gaan) als op een koersdaling (short gaan). Dit laatste is misschien nieuw voor u. Ook als een aandeel van een koers daalt in waarde, kunt u er winst op maken. We zullen u laten zien hoe dit werkt. Een belegger heeft namelijk een praktijkervaring met short gaan uitgeschreven. Klik hier voor dit praktijkvoorbeeld.

Demo rekening beleggen

U hebt nu kennis gemaakt met de vele mogelijkheden van echt beleggen. U kunt op allerlei manieren beleggen, op koersstijgingen en –dalingen, in verschillende beleggingsproducten en vanaf allerlei locaties. Demo rekening beleggen zou een zeer goede opstap kunnen zijn naar het echte werk. Als u de demo opent, krijgt u bovendien ca. 20.000 euro fictief geld om mee te beleggen. Doe zeer realistische ervaring op zonder dat u geld kunt verliezen. Overstappen op echt beleggen kan altijd.

Wacht niet langer, begin hier met demo rekening beleggen

Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference