Beleggen in Philips aan de hand van nieuwsartikelen. Met deze methode wisten we €134 winst te maken binnen een halve dag, met een inleg van €484! Na het lezen van een interessant nieuwtje over Philips besloten we te beleggen in Philips. Lees hieronder hoe dit in zijn werk ging.

beleggen in philips

Beleggen in Philips: het nieuwsartikel

Nieuwsartikelen kunnen erg van pas komen wanneer u gaat beleggen. De artikelen kunnen u namelijk helpen een voorspelling te maken op het koersverloop. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat door negatief nieuws veel beleggers hun aandelen gaan verkopen. Het resultaat hiervan is hoogstwaarschijnlijk een koersdaling. Mocht het nieuws positief zijn, dan is het mogelijk dat velen juist de aandelen kopen, waardoor de koers waarschijnlijk zal stijgen.Toen we op 24 september 2014 het nieuws lazen, kwam er een interessant nieuwsartikel naar voren. Het artikel is in onderstaand figuur weergegeven.

beleggen in philips

Figuur 1: nieuwsartikel Philips. Klik om te vergroten.

Zoals u kunt lezen is het koersdoel verhoogt en is onze verwachting dat er meer zal worden belegd in Philips in de toekomst. Hierdoor voorspelde we dat het moment dat we het artikel lazen een goed moment was om aandelen te kopen. We wilden de stijging van de koers voor zijn, om zodoende een hoge winst te behalen. Onze verwachting was namelijk dat veel mensen zouden gaan beleggen in Philips na het horen van dit nieuws.

Beleggen in Philips met een gratis handelsprogramma

Velen denken (nog steeds) dat beleggen tegenwoordig een grote stap is, en veel kennis vergt. Dit is niet waar! Beleggen is tegenwoordig stukken gemakkelijker dan voorheen. Waarom denkt u? Tegenwoordig is het mogelijk om te beleggen met een gratis online handelsprogramma. Met dit programma kunt u zelfs thuis relaxed vanuit uw bed beleggen. Veel tijd zal het u gelukkig niet kosten, installeren van de software duurt maar enkele minuten, evenals het aanmaken van een gratis account. Net wanneer u denkt dat de voordelen allemaal al verteld zijn, wordt het tegendeel bewezen. Het programma beschikt namelijk over een demo modus. Binnen deze modus is fictief beleggen mogelijk. Vanaf het startpunt zult u demo geld ontvangen ter waarde van circa €20.000. Dit zorgt ervoor dat u kunt leren beleggen, zonder enig financieel risico. Met deze demo belegt u op realistische koersen. Download de software hier.

De hefboom

Als kers op de taart, is er een flink voordeel wanneer u ervoor kiest om met het handelsprogramma aan de slag te gaan: de hefboom. De hefboom doet zijn naam eer aan. Hij heft als het ware uw inleg naar een hogere waarde. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Een voorbeeld: u wilt beleggen met €100 in Philips. Philips maakt gebruik van een hefboom 20. Uw inleg wordt hierdoor dus 20 keer zoveel waard: €2.000! Dit zorgt ervoor dat beleggen met een klein bedrag ook mogelijk is. U kunt dus ook beleggen met 100 euro, en hoeft niet direct honderden euro’s over de balk te gooien. De winst wordt door de hefboom namelijk ook groter dan wanneer er geen hefboom aanwezig is. Dit zullen we uitleggen in een voorbeeld. In onderstaande tabel ziet u het voorbeeld.

beleggen in philips

Figuur 2: werking hefboom. Klik om te vergroten

De hefboom zorgt in dit voorbeeld dus voor een extra winst van €270!

Beleggen in Philips: koersverloop

Zoals in de inleiding te lezen was, besloten we te beleggen met €484. In onderstaande afbeelding is het koersverloop van Philips te zien tijdens onze belegging.

Beleggen in philips

Figuur 3: koersverloop Philips. Klik om te vergroten.

Zoals u ziet aan de grafiek, steeg de koers direct nadat we onze positie innamen. De koers liep de uren hierna gelijkmatig omhoog, totdat we besloten om de positie te sluiten en de winst binnen te slepen. Onze winst bedroeg maar liefst €134 binnen 6,5 uur! Het eindresultaat ziet u in onderstaande afbeelding.

beleggen in philips

Figuur 4: Philips resultaatoverzicht. Klik om te vergroten.

Wilt u meer leren over beleggen? Volg dan de cursus beleggen voor beginners. Hier zult u onder andere leren slim beleggen. Klik hier voor de cursus.

Neem zelf de proef op de som! Klik hier en begin direct met beleggen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Philips
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/24/beursblik_jpmorgan_cazenove_verhoogt_koersdoel-10/