Kent u beleggen met een hefboom al? Zie hier hoe we met de hefboom een enorm rendement van 927% behaalden door te handelen op de Amerikaanse beurs.

 Beleggen met een hefboom

Wat is beleggen met een hefboom?

U wilt natuurlijk weten hoe we het monsterrendement behaalden dat we hierboven noemden. Daar komen we zo op. Eerst een korte uitleg over de hefboom, zodat u snapt hoe het werkt.

De hefboom wordt ook wel Contract For Difference (CFD) genoemd. Deze constructie zorgt ervoor dat u kunt beleggen op een veel groter aandelenpakket, terwijl u hier zelf maar een fractie van financiert. Zo kunt u vaak bijvoorbeeld beleggen met aandelenpakketten die 20x zo groot zijn als uw inleg. Daarom kunt u goed beleggen met een klein bedrag. Bovendien kunt u zowel beleggen op koersstijgingen als –dalingen.

Omdat u handelt met een groter aandelenpakket, is er ook een groter risico aanwezig. Dit wilt u natuurlijk inperken. Lees hier meer over risicobeperking.

Beleggen met gratis software

Maak gebruik van gratis beleggingssoftware! In dit programma zit de hefboom automatisch verwerkt. Zo kunt u gemakkelijk en snel handelen. Wij maken zelf ook gebruik van dit overzichtelijke programma, waar u hieronder een afbeelding van ziet.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beleggen met een hefboom. Klik voor een vergroting.

Genoeg theorie, door naar onze praktijkervaring!

Beleggen op de Amerikaanse index S&P 500

Het was vrijdag 4 april toen we besloten te beleggen op S&P 500. Dit is een index, net zoals onze eigen AEX, maar dan Amerikaans. Hieronder ziet u de belegging in vier stappen.

1. De aanleiding

De aanleiding van deze belegging was een nieuwsbericht over een banenrapport in de VS, dat geen economische voorspoed aangaf. Slecht nieuws over de Amerikaanse economie zou slecht nieuws voor deze index kunnen betekenen. We vermoedden dat de koers zou gaan dalen, en wilden hierop inzetten.

2. Beleggen met een hefboom op een koersdaling

Een belegging openen kostte ons slechts enkele seconden. We startten de gratis sofware op, klikten de koers van S&P 500 aan en voerden onze inleg in. Er gold een enorme hefboom: 294. Daarom konden we met een inleg van 196,77 euro beleggen op een positie van 55.325,35 euro. Hieronder ziet u een screenshot waarin de hefboom vermeld wordt.

Beleggen met een hefboom

Figuur 2, beleggen met een hefboom. Klik voor een vergroting.

3. Het verloop

Zoals u ziet in de koersgrafiek bleef de waarde van de index in de week die volgde dalen. Daarom lieten we de positie open: we hadden immers ingezet op een daling, dus het betekende winst voor ons!

Beleggen met een hefboom

Figuur 3, beleggen met een hefboom. Klik voor een vergroting.

4. De belegging sluiten

Een week later, op vrijdag 11 april, besloten we de positie te sluiten. Dat deden we met een enkele klik van de muis. We hadden toen een ongelooflijke winst van 1.823,56 euro gemaakt! Dat betekent dat we 927% rendement behaalden. Bekijkt u het screenshot van dit prachtige resultaat eens.

Beleggen met een hefboom

Figuur 4, beleggen met een hefboom. Klik voor een vergroting.

U hebt het gezien: de hefboom leverde ons veel op. Met minder dan 200 euro bijna 2.000 euro winst maken, dat is pas slim beleggen!

Begin gratis met beleggen

Uw beleggingen beheren kan bijna niet gemakkelijker dankzij de gratis software. Dat zag u bij onze ervaring! Binnen enkele seconden handelt u op beurzen van over de hele wereld. Niet alleen vanaf uw computer, maar ook vanaf laptop, tablet en smartphone.

Maar het beste moet nog komen: kent u de gratis demo al? In dit onderdeel van de software kunt u virtueel beleggen met zo’n 20.000 euro fictief oefengeld. Zo kunt u beleggen met de hefboom uitproberen zonder enig risico te lopen. De voordelen van de demo zijn:

  • Speels en praktijkgericht leren beleggen
  • Onbeperkt tijd en een ruim budget van 20.000 euro
  • Overstappen op echt beleggen kan gemakkelijk en snel

In dit artikel zag u hoe wij winst maakten met een kleine inleg, maar beleggen met 1.000 euro of meer kan natuurlijk ook! U zult het allemaal ervaren in de demo, als u op de link hieronder klikt.

Beleggen met een hefboom? Klik hier voor de geweldige gratis software!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/S&P_500