Winst met beleggen in Tom Tom leverde ons 140 euro op binnen 5 dagen! En dat met een inleg van maar €300. Wilt u weten hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Het geheim zit hem in het vinden van nieuwsberichten die u kunnen helpen bij het voorspellen van een koers.

Winst met beleggen in Tom Tom

Winst met beleggen in Tom Tom: nieuwsberichten

Wij gebruiken een speciale tactiek om koersen van effecten te kunnen voorspellen. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals aandelen, indices, forex en grondstoffen. Beleggen zonder een goede reden kan risico’s met zich meebrengen. Zoek daarom eerst naar een aanleiding voor uw belegging. Wij doen dit door te zoeken naar economische nieuwsberichten. Deze kunt u vinden op het internet, in de krant of tijdens het televisie kijken. De beste tijd om naar nieuwsberichten te zoeken is voor 9 uur ’s ochtends. De meeste koersveranderingen worden dan geconstateerd. Tijdens onze zoektocht naar een goed nieuwtje stuitten wij op het volgende nieuwsbericht.

Winst met beleggen in Tom Tom1

Figuur 1: winst met beleggen in Tom Tom nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen in bovenstaand bericht worden de navigatiesystemen van Tom Tom steeds meer geïntegreerd in bedrijven zoals Iveco en Astrata. Dit is goed nieuws voor bedrijf Tom Tom, omdat hun systemen steeds vaker gebruikt zullen worden. Bij het vinden van een positief nieuwtje over een bedrijf kunt u de conclusie trekken dat het op het moment goed gaat met het bedrijf. Hierdoor kunnen aandelen Tom Tom populairder worden, omdat beleggers meer aandelen willen kopen. Als gevolg daarvan kan de koers van Tom Tom gaan stijgen. Wij voorspellen dus dat de koers van Tom Tom zal gaan stijgen door dit nieuwsbericht.

Winst met beleggen in Tom Tom: aandelen kopen en verkopen

Na de koers van Tom Tom te hebben voorspeld, besloten wij om aandelen te kopen voor circa €300. U kunt gewoon beleggen met weinig geld. Dit komt door de hefboom. Dankzij de hefboom kunt u met een grotere aandelenpakket beleggen. De hefboom zorgt er namelijk voor dat uw inlegwaarde wordt vermenigvuldigt met de hefboomfactor. Uiteindelijk komt u uit op een hogere inlegwaarde. In onderstaand tabel ziet u het verschil zonder en met de hefboom.

winst met beleggen in Tom Tom

Figuur 2: winst met beleggen in Tom Tom hefboom. Klik om deze te vergroten. 

Beleggers kunnen ook gewoon beleggen met 100 euro of zelfs minder. Met deze inleg hebben wij onze positie geopend en de koers zijn gang laten gaan. Zo nu en dan is het verstandig om de koers zo nu en dan in de gaten te houden. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Winst met beleggen in Tom Tom2

Figuur 3: winst met beleggen in Tom Tom koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaande grafiek ziet u dat de koers ging stijgen en dalen om vervolgens nogmaals te gaan stijgen. Vijf dagen (inclusief weekend) nadat wij onze positie geopend hadden besloten wij de positie te sluiten. Waarom pas na 5 dagen? Dat komt doordat wij de gewenste winst nog niet bereikt hadden. Ook was de beurs gesloten in het weekend. Het resultaat mag er wezen! Binnen 5 dagen hebben wij met een inleg van ongeveer €300 een winst van maar liefst €140 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat in een tabel zien.

Winst met beleggen in Tom Tom3

Figuur 4: winst met beleggen in Tom Tom eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Winst met beleggen in Tom Tom: tips om te leren beleggen

Wij hopen dat dit artikel u heeft kunnen helpen en hebben nog een paar tips voor u klaar staan. Deze drie tips kunnen het u makkelijker maken en u meer leren over beleggen.

  • Tip 1: doe de gratis cursus beleggen. Deze beurs voor dummies cursus is snel en gemakkelijk binnen 30 minuten te volgen. Een cursus beleggen voor beginners kan u helpen alles te leren over beleggen en het ook goed te begrijpen. Klik hier voor de cursus.
  • Tip 2: ervaar het beleggen zonder financiële risico’s! Download de gratis beursimulator waar u met circa 20.000 euro fictief geld kunt gaan beleggen op realistische koersen. Klik hier voor de beurssimulator.
  • Tip 3: lees andere praktijkvoorbeelden zoals deze zodat u een beter overzicht krijgt over virtueel beleggen. Beleggers delen hun ervaringen over beleggen door te laten zien hoe zij hun beleggingen aanpakken. U kunt veel opsteken van beleggingsvoorbeelden. Klik hier voor praktijkvoorbeelden.

Start meteen met beleggen! Download hier gratis een handelsplatform.

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/TomTom
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/25/iveco_en_astrata_kiezen_voor_tomtom/
http://corporate.tomtom.com/presskit.cfm