Beleggen in Apple? Wij hebben het met succes gedaan tijdens de introductie van de iPhone 6. In dit artikel leggen wij uit hoe wij binnen 2 uur 55 euro winst hebben gemaakt. Lees dus snel verder!

beleggen in apple

Het bekende Amerikaanse bedrijf Apple presenteerde de nieuwe iPhone 6 op 9 september. Apple is een erg bekend en populair elektronicabedrijf die in 1976 is opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Vanwege de conferentie van de iPhone 6 verwachtten wij dat de aandelen een duidelijke groei zouden vertonen na de presentatie van deze telefoon. Dit omdat wij verwachtten dat veel beleggers zouden gaan beleggen in Apple. Wat als gevolg een koersstijging kan betekenen.

Beleggen in Apple met gratis software

Om te kunnen beleggen hebben wij gebruik gemaakt van gratis software. Met deze software kunt u op een snelle manier beleggen. Installeren is zo gebeurd. Met deze software is het ook nog mogelijk om te beleggen in een demo modus. Met de demo beleggen kunt u fictief beleggen met demo geld. U ontvangt hier circa 20.000 fictief geld, waarmee u zonder enig financieel risico kunt leren beleggen. Download de software hier.

Hefboomwerking

Het grote voordeel van het online beleggingsprogramma is de hefboom. De hefboom vermenigvuldigt als het ware uw inleg tot een hogere inlegwaarde. In onderstaand figuur ziet u de werking van de hefboom.

beleggen in apple

Figuur 1: hefboomwerking. Klik om te vergroten.

Zoals u hierboven ziet, wordt een inleg van  €100 met een hefboom van 10 €1.000 waard. De hefboom zal uw belegging een stuk interessanter maken vanwege de hogere potentiële winst. Stel dat de koers stijgt met 20%, dan zal de winst veel hoger zijn dan wanneer u geen hefboom zou hebben.

Stel: wij beleggen met €100 in Apple en de koers stijgt met 20%. Het eindresultaat zal nu dus €120 zijn, €20 winst. Beleggen wij €100 met een hefboom, dan wordt dat vermenigvuldigt tot €1.000. Wanneer de koers nu 20% stijgt is het eindresultaat €1.200, €200 winst. Dit betekent dat er dankzij de hefboom in dit geval €180 extra winst wordt gemaakt!

Beleggen in Apple ná de conferentie

Wij kozen ervoor om pas de dag ná de conferentie waar iedereen naar uit keek te beleggen in Apple. Wij dachten dat de effecten op de koers pas van kracht zouden zijn wanneer de conferentie door velen gezien zou zijn. Deze aandacht voor Apple zou een koersstijging tot gevolg hebben volgens ons. Beleggers verwachten waarschijnlijk dat Apple veel omzet zal behalen met de iPhone 6, waardoor ze erin zullen beleggen. Het is gebleken dat wij het bij het rechte eind hadden!

Beleggingsresultaat

Wij besloten te beleggen met 100 aandelen, met een waarde van €491. In onderstaande afbeelding ziet u het koersverloop van Apple gedurende onze belegging.

beleggen in apple

Figuur 2: koersverloop Apple. Klik om te vergroten.

Zoals u ziet namen wij onze positie in na een lichte daling, net voor de stijging. Wij besloten bij €55 winst de positie te sluiten. Dit leverde ons een winst op van €55 binnen 2 uur! 

In onderstaande afbeelding ziet u het resultaat na het sluiten van de positie.

beleggen in apple

Figuur 3: beleggen in Apple resultaat. Klik om te vergroten.

Cursus beleggen

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer te weten komen over beleggen? Volg dan hier een gratis cursus beleggen! Deze cursus kost maar 30 minuten van uw tijd. Er komen vele onderwerpen aan bod waardoor u volledig wordt klaargestoomd voor het beleggen. Op deze manier kunt u leren slim beleggen.

Daytraden

Het beleggen op korte termijn zoals in dit artikel noemt men daytraden. Wilt u ook daytrader worden? Daytraden leren is gemakkelijk via deze cursus. Wilt u niet direct beleggen met grof geld? Beleggen met kleine bedragen is ook mogelijk. Een voorbeeld van beleggen met een klein bedrag vindt u hier. In deze praktijkervaring realiseerde wij een leuke winst door te beleggen met 100 euro.

Start direct, en download hier de gratis software!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.
https://www.apple.com/pr/products/apple-retail-stores/apple-retail-stores.html